Bolu Dağı’nda Yoğun Kar Yağışı: Etkileri ve Önlemler

Bolu’da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde etkili olmaya devam ediyor. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimi ve Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde sürücüler güçlükle ilerliyor.

Yoğun kar yağışı, Bolu Dağı’nda hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı bölgelerde, sürücüler güçlükle ilerliyor. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ancak, kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabiliyor.

Kar yağışı, Bolu Dağı’ndaki turizmi de olumsuz etkiliyor. Abant, Kartalkaya, Yedigöller gibi önemli turizm merkezlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Turistler, kar yağışı nedeniyle bu merkezleri ziyaret etmekte zorlanıyor.

Bolu Valiliği, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik açıklamasında, “Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkisini sürdürmektedir. Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşmıştır. Sürücülerimizden dikkatli olmalarını rica ederiz.” ifadelerine yer verildi.

Karayolları ekipleri, D-100 Karayolu Bolu Dağı ve Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler, kar kalınlığının artması durumunda, ulaşımda aksamalar yaşanmaması için çalışmalarını yoğunlaştıracak.

Kar yağışı, Bolu Dağı’nda gece saatlerinde başlayarak sabah saatlerinde etkisini artırmaya başladı.
Kar kalınlığı, D-100 Karayolu Bolu Dağı kesiminde 10 santimetreye, Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde ise 5 santimetreye ulaştı.
Kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimi ve Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde ulaşımda aksamalar yaşanıyor.
Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Örnekler

İstanbul'un Göz Bebeği Galata Kulesi Yeniden Ziyarete Açıldı! İstanbul'un Göz Bebeği Galata Kulesi Yeniden Ziyarete Açıldı!

Kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolu Bolu Dağı kesiminde bir kamyon yolda kaydı.
Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde bir otobüs, kar nedeniyle yavaşlayınca arkasından gelen bir araç çarptı.
Kar kalınlığının artması nedeniyle Abant Tabiat Parkı’na giden yol ulaşıma kapandı.


Kar yağışı, Bolu Dağı’nın yanı sıra, Bolu il merkezi ve çevre ilçelerde de etkili oluyor.
Kar kalınlığı, bazı bölgelerde 15 santimetreye kadar ulaştı.
Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.
Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.