Operasyonlar sonucunda 56 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa ve Konya Operasyonu: Suikast ve Örgütsel Faaliyetler

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda Şanlıurfa ve Konya'da düzenlenen operasyonlarda, DEAŞ terör örgütüne eleman kazandırdıkları, atış eğitimi ve örgütsel eğitimler verdiği, örgüt içerisinde faaliyet gösterip ülkemize illegal yollarla gelen şahıslara lojistik destek sağladıkları, maddi yardımda bulundukları ve örgütsel toplantılar düzenledikleri tespit edilen 45 şüpheli yakalandı.

Hatay Operasyonu: Suikast ve Patlayıcı Eğitimi Alanlar Yakalandı

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda DEAŞ ve EL KAİDE terör örgütleri içerisinde silahlı olarak faaliyet gösterdikleri, suikast ve patlayıcı madde eğitimi aldıkları belirlenen 10 şüpheli gözaltına alındı.

Denizli Operasyonu: Mal Varlığı Dondurulan Şüpheli Yakalandı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirlenen, mal varlığı dondurulan, hakkında terör suçlarından işlem yapılan şahıslarla para transferi ilişkisinde bulunduğu ve çatışma bölgelerine para aktardığı tespit edilen 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ile örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu.

Tır Yolu Kapattı, Uzun Araç Kuyrukları Oluştu Tır Yolu Kapattı, Uzun Araç Kuyrukları Oluştu

Bu operasyonlar, ülkemizin terör örgütleriyle mücadelesindeki kararlılığını gösteriyor. Devletimiz, vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için terörle mücadelesini sürdürecektir.