27 Ocak 2024'te İHA Ajansı tarafından bildirilen habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının önderliğinde yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli S.K.'nin cep telefonu incelemesinde çocukların kullanıldığı çok sayıda müstehcen içerik tespit edildi.

Soruşturmanın Detayları

S.K.'nin telefon incelemesinde, sohbet uygulamalarında oluşturulan müstehcen paylaşım grupları içerisinde aktif olarak bulunduğu ortaya çıktı. Bu gruplarda çocukların kullanıldığı müstehcen içeriklerin üretildiği, temin edildiği ve paylaşıldığı belirlendi. Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çok yönlü araştırmalarda, Viber isimli sohbet uygulamasındaki gruplarda çocukların kullanıldığı müstehcen yayınların temin edildiği, başkalarının kullanımına sunulduğu ve satıldığına dair paylaşımların yapıldığı görüldü.

Operasyon kapsamında Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova illerinde 37 şahsın yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 35 kişi gözaltına alındı.

İETT Şoförüne Saldırı: Ümraniye'de Saldırgan Adliyeye Sevk Edildi İETT Şoförüne Saldırı: Ümraniye'de Saldırgan Adliyeye Sevk Edildi

Operasyonun Ardındaki Detaylar

Operasyon sırasında yapılan açıklamada, çok sayıda dijital materyal ile birlikte ruhsatsız silah ve av tüfeği ele geçirildiği belirtildi. Operasyonun amacının çocuk müstehcenliği ile ilgili suçları ortaya çıkarmak olduğu vurgulandı.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 35 şüpheli, mahkeme tarafından tutuklandı. Operasyonun detaylarına dair yapılan açıklamalar, soruşturmanın ciddiyetini ve kapsamını gözler önüne seriyor.

Bu tür operasyonlar, sadece suçla mücadele açısından değil, aynı zamanda toplumu bilinçlendirme açısından da önem taşıyor. Toplumun bu tür suçlara karşı bilinçlenmesi, çocukların güvenliği ve toplumun huzuru için kritik bir rol oynuyor.

Ankara merkezli 20 ilde gerçekleştirilen çocuk müstehcenliği operasyonu, çocukların korunması ve suçluların adaletle cezalandırılması adına önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.