ÖSYM Tarafından 2023 DGS Sonuçları ve Tercih Aşaması Duyurusu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), iki yıllık meslek yüksekokulu eğitimini 4 yıllık lisans programlarına geçmek isteyen adaylar için düzenlenen 2023-DGS'nin sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçların duyurulmasıyla birlikte, adaylar tercih sürecine odaklanmaya başlayacaklar.

2023-DGS sınavı, 16 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilmiş ve değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sonuç sorgulama adresi üzerinden öğrenebilirler.

2023-DGS tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağı henüz net değil. Ancak geçmiş yıllardaki uygulamalar göz önünde bulundurulduğunda, tercih sürecinin yaklaşık 7 gün boyunca ÖSYM AİS mobil uygulaması üzerinden yapılabileceği tahmin ediliyor.

Ders Çalışma Teknikleri: Grup Çalışması Ders Çalışma Teknikleri: Grup Çalışması

Önceki yıllarda sınav sonuçları 11 Ağustos tarihinde açıklanmış ve tercihler 24 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

ÖSYM, adaylara sınav sonuçlarına ve tercih sürecine ilişkin resmi bilgileri duyurduğunda, bu bilgileri haberimizde paylaşmaya devam edeceğiz.

Ayrıca, 16 Temmuz 2023 tarihinde yapılan 2023-DGS sınavının soru ve cevap anahtarı da erişime açılmıştır. Adaylar, cevap kâğıtlarının görüntüleri ve soruların doğru cevaplarına ÖSYM'nin sağladığı kaynaklar üzerinden ulaşabilirler.

Editör: Çetin KEYDAL