Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran Pazar günü yapılacak olan merkezi sınavın giriş bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Bu sınav, yüksek puan alan öğrencilerin daha çok tercih edilen liselere yerleşme şansını artıracak. Dolayısıyla, öğrenciler için LGS'ye hazırlık süreci büyük önem taşıyor.

KPSS Hazırlık Sürecinde Beslenme Önerileri KPSS Hazırlık Sürecinde Beslenme Önerileri

LGS sınav giriş belgesi, adayların sınav tarihini, saatini, salonunu ve sınav merkezini gösteren önemli bir belge olarak öne çıkıyor. Adayların sınav günü bu belgeyi yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınav giriş belgelerini alan adaylar, sınav günü yapacakları hakkında bilgi sahibi olmalı ve gereken önlemleri almalılar.

Sınav giriş belgelerine e-Okul üzerinden ulaşılabiliyor. Adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifrelerini kullanarak bu bilgilere erişebilirler. Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

LGS sınav yerleri için yapılan duyuru, adaylar tarafından merakla bekleniyordu. Sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası gibi bilgiler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edildi. Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeleri, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınacak ve öğrencilere ulaştırılacak.

2024 LGS sınavı, 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek. Sınav, tüm il merkezleri ile gerekli görülen ilçe merkezlerinde yapılacak. Yurt dışında ise en az 10 öğrenci olması şartıyla sınav merkezleri belirlenecek. Sınav, Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacak. Birinci oturumda 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacak. İkinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yer alacak.

LGS sonuçları ise 28 Haziran tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar, öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatlarını belirlemede önemli bir adım olacak. Bu süreçte öğrencilere ve ailelerine başarılar dileriz.

Editör: Kader GÜL