Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2024 MSÜ), 3 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sınav, 10:15'te başlayıp 13:00'te sona erdi. Adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 120 soru soruldu. Her adayın, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarıldı. Dolayısıyla 4 yanlış cevap, 1 doğru cevabı götürdü.

MSÜ Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı PDF İndirme ve Görüntüleme

MSÜ sınavı sonrası, sınav soruları ve cevap anahtarları ÖSYM tarafından yayımlandı. 2024 MSÜ soru kitapçığı ve cevap anahtarı, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden erişilebilir durumda. Adaylar, soruların tamamına ve cevap anahtarına 3 Mart 2024 tarihinden itibaren adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilirler. Soruların görüntüleme süreci, 13 Mart 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.2024 Msü Sınavı Sorular Ve Cevapları Yayımlandı!

MSÜ Soruları ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

ÖSYM, 2024-MSÜ sınavının Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının %10'unu yayımladı. Adaylar, 3 Mart 2024 tarihinde uygulanan sınav sorularını ve cevap anahtarlarını ÖSYM'nin web sitesinden görüntüleyebilirler.

MSÜ Sınav Sonucu Açıklanma Tarihi

2024 MSÜ sınav sonuçları, 28 Mart 2024 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacak.

Sınav Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Sınav Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

MSÜ Sınav Puanı Hesaplama

Adayların sınav sonuçları, soruların cevaplarının optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretlenmesiyle belirlenecektir. Her alt test için ayrı ayrı standart puanlar hesaplanacak ve ağırlıklı puanlar oluşturulacaktır. Ağırlıklı puanlar, adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinden en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almaları şartına bağlı olacaktır.