Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen bu toplantıda, öncelikle aday belirleme çalışmalarına ağırlık verileceği kararlaştırıldı.

Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında, yerel seçimlerle ilgili parti içi takvim detayları ele alınacak ve aday olma kriterleri netleştirilecek. Kasım ayında ise AK Parti, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylık başvurularını almaya başlayacak.2024 Yerel Seçimleri AK Parti ve MHP İşbirliği Heyetleri Belirlendi! (2)Yerel seçim hazırlıklarında teknolojinin imkanlarından faydalanılacak olup, aday müracaatları online platformlar üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, temayül yoklamalarında da dijital sistemler kullanılacak.

AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları

Ayrıca, AK Parti ve MHP'nin yerel seçim iş birliği için çalışacak heyetler de belirlendi. Bu heyetler, gelecek hafta içerisinde ilk görüşmelerini gerçekleştirecekler. Bu görüşmelerde, genel ilkeler ele alınacak ve büyükşehirler başta olmak üzere il bazlı değerlendirmeler yapılacak.

Editör: Kader GÜL