Tasarı, 196 "hayır" oyuna karşı 226 "evet" oyuyla kabul edildi. 12 Demokrat üye Cumhuriyetçilerin tasarısını desteklerken, 2 Cumhuriyetçi üye "hayır" oyu verdi.

Yasa tasarısında, İsrail'in "Demir Kubbe" ve "Davut Sapanı" hava savunma sistemleri için 4 milyar dolar, "Demir Işın" hava savunma sistemi için 1,2 milyar dolar ayrılması planlandı. Yardımın, ABD Gelir İdaresi (IRS) için sağlanan fondan kesilmesi önerildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı.

Ancak tasarının yasalaşabilmesi için hem Senato'nun hem de ABD Başkanı Joe Biden'ın onayını alması gerekiyor.

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Senatör Chuck Schumer, yasa tasarısının "çok hatalı bir teklif" olduğunu belirterek, Senato'nun bu tasarıyı dikkate almayacağını açıkladı. Demokratların çoğunlukta olduğu Senato, Cumhuriyetçilerin Ukrayna'ya yardımın dahil edilmemesi ve IRS fonlarından tedarik edilmesi teklifine karşı çıkıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, önceden bu tür bir yasa tasarısını veto edeceğini bildirmişti. Biden yönetimi, Kongre'den, çoğunluğu Ukrayna ve İsrail'e destek olmak üzere ABD-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için 105 milyar dolarlık ek fon talebinde bulunmuştu. Beyaz Saray, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisinde Ukrayna'yı dahil etmeden sadece İsrail'e yönelik yardım paketi önerisine tepki göstermişti.

Editör: Kader GÜL