Adet belirtileri ile hamilelik belirtileri arasındaki farklar nelerdir sorusu birçok kadının araştırdığı konular arasında yerini alıyor. Regl döneminden hemen önce yaşanan PMS süreci ile gebelik belirtileri arasında ciddi benzerlikler bulunmaktadır. Birbirinden ayırmakta zorlanılan bu iki dönem ile ilgili tüm detayları sizler için haberimizin içerisinde bu başlık altında derledik. Peki, Adet belirtileri ile hamilelik belirtileri arasındaki farklar nelerdir? İşte konuyla ile ilgili bilinmesi gereken her şey…Adet Ve Hamilelik Belirtileri Arasındaki Farklar Pms Mi, Hamilelik Mi

ADET BELİRTİLERİ NELERDİR?

Her kadın aynı adet öncesi semptomları yaşamamaktadır. Adet dönemi yaklaşınca neler olur? sorusu kadınların gün içerisinde araştırdığı konular arasında yerini alsa da en yaygın belirtiler şunları içerir:

  • Meme şişmesi ve hassasiyet: Gerginlik ve şişkinlik hissedilebilir.
  • Şişkinlik: Karın bölgesinde şişkinlik hissi oluşabilir.
  • Sivilce araları: Ciltte sivilce ve leke oluşumu görülebilir.
  • Kramplar: Bacak, sırt veya mide krampları meydana gelebilir.
  • Adet öncesi sendromu: Ruhsal ve fiziksel belirtilerle kendini gösterebilir.

Bazı kadınlar menstruasyon semptomlarını, erken hamileliğin semptomlarıyla karıştırabilir. Bu durumda kaçırılan bir dönem, meme hassasiyeti veya şişme, bulantı, sık idrara çıkma ve yorgunluk gibi belirtiler görülebilir.

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Klasik hamilelik belirtileri ve semptomları şunlardır:

Baş Dönmesi ve Karın Ağrısı Arasındaki İlişki Nedir? Baş Dönmesi ve Karın Ağrısı Arasındaki İlişki Nedir?
  • Kaçırılan dönem: Adet döneminden bir hafta veya daha uzun süre sonra dönem başlamazsa hamilelik olabilir.
  • İhale, şişmiş göğüsler: Hormonal değişiklikler göğüsleri hassas ve ağrılı hale getirebilir.
  • Kusma ve bulantı: Sabah bulantıları olarak bilinen bulantılar, genellikle hamilelikten bir ay sonra başlar.
  • Artan idrara çıkma: Kan miktarındaki artış, sık idrara çıkma hissine neden olabilir.
  • Yorgunluk: Hamilelikteki hormonal değişiklikler, yorgunluk hissine neden olabilir.

ADİLE BELİRTİLERİ İLE HAMİLELİK BELİRTİLERİ ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Huzursuzluk, endişe, üzüntü veya depresyon hali, hem hamileliğin başında hem de adet dönemlerinde ortaya çıkabilen belirtiler arasındadır. Ruh hali değişiklikleri genellikle adet başladığında kaybolur. Ancak, ruh hali değişiklikleri devam ederse ve dönemlerini kaçırırsa, hamileliği önerebilir.

Kalıcı üzüntü duyguları depresyona işaret edebilir. Dünya genelinde hamile kadınların yaklaşık yüzde 10'u zihinsel sağlık sorunu yaşamaktadır, depresyon en yaygın olanıdır.

Hormonal değişiklikler kadınlarda kabızlığın yaygın bir nedenidir. Araştırmalar, kabızlığın hamilelik sırasında kadınların yüzde 38'ini etkilediğini, ancak dönemlerinden hemen önce birçok kadını etkilediğini göstermektedir.

Adet belirtileri ile hamilelik belirtileri arasındaki farklar incelendiğinde, her iki durumda da benzer semptomlar görülebileceği fakat bazı belirtilerin daha belirgin olduğu görülmektedir. Eğer belirtilerinizdeki değişiklikler konusunda emin değilseniz bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Editör: Kader GÜL