Kahramanmaraş merkezli depremin yankıları Denizli'nin Tavas ilçesinde acı bir olayla sarsıldı. 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından ailesiyle birlikte Tavas'a yerleşen Ümit M. A. (26), 26 Ocak 2022 tarihinde Büşra A. (24) ile evlenerek yeni bir hayata adım attı. Ancak bu evlilik, trajik bir şekilde son buldu.

Çift arasında zamanla ortaya çıkan sorunlar, velayet meselesiyle daha da büyüdü. Büşra A, ilk evliliğinden olan 4 yaşındaki oğlu Halil G. velayetini eski kocasından almak istedi. Bir hafta önce eski eşinden çocuğunun velayetini almak için dava açan ve barodan avukat tutan Büşra A. bu adımı, 1,5 yıllık evliliği olan Ümit M. A. ile boşanma sürecine girmelerine yol açtı.

Tavas'ın Yaka Mahallesi'nde yaşanan trajedinin temelinde velayet tartışması yatıyordu. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. İnşaat işçisi olan Ümit M. A. önce eline geçirdiği bıçakla eşini ve ardından 4 yaşındaki üvey oğlunu kovalamaya başladı. Anne, çocuğunu kucağına alarak balkona yönelirken, Ümit M. A. onları yakalayarak bıçakla saldırdı. Büşra A. ve küçük Halil G. kanlar içinde yere düşerken, komşuların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine geldi. Ancak yardımlarına yetişilemedi ve anne ile çocuğu hayatını kaybetti.

Ümit M. A. olayın ardından gözaltına alındı ve ifade işlemleri sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak trajedi burada son bulmadı. Kocabaş Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ümit M. A. sabah saatlerinde kendisini iple astı ve intihar etti. Cenazesi, incelenmek üzere Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama Yozgat'ta Uyuşturucu Operasyonu: 2 Tutuklama

Bu trajik olay, depremin etkileriyle sarsılan bir aile öyküsünü ve ardından gelen dramatik gelişmeleri yansıtıyor. Evlilikteki anlaşmazlıkların, velayet tartışmalarının ve sonrasındaki şiddetin ardından gelen intihar, toplumsal sorunların da bir yansıması olarak önemli bir ibret vesikası olarak karşımıza çıkıyor. Bu olay, aynı zamanda duygusal zorluklarla başa çıkmada ve psikolojik yardımın önemine dikkat çekiyor.

Editör: Çetin KEYDAL