Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bu göreve getirilen Kıran, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olarak Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevine atanarak siyasi arenada adını duyurdu. İşte, Yavuz Selim Kıran'ın hayatı ve biyografisi hakkında detaylı bilgiler.

5 İlin Valisi Değişti: Resmi Gazete'de Yayımlandı 5 İlin Valisi Değişti: Resmi Gazete'de Yayımlandı

Kariyerine Hızlı Bir Başlangıç

Yavuz Selim Kıran, 1985 yılında Ordu Ünye'de doğdu. Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı, ve TÜSSİDE Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. Mevlüt Çavuşoğlu döneminde Dışişleri Bakanı Başdanışmanlığı yapan Kıran, Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Geleceğin Liderleri' eğitim programına seçilerek uluslararası alanda da tanındı.

Eğitim ve Kariyer Yolculuğu

Ordu/Ünye doğumlu olan Kıran, Anafartalar İlkokulu, Ünye Anadolu Lisesi, ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde eğitim aldı. Eğitim hayatını şeref derecesiyle tamamlayan Kıran, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne atanarak lider bir ekibin parçası oldu.

Uluslararası Başarı ve Diplomasi

2008'de Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitim programına katılan Kıran, Bosch Vakfı sponsorluğunda Transfuse Derneği ve Avrupa Koleji tarafından düzenlenen Liderlik Geliştirme Programı'na seçilen tek Türk katılımcı oldu. Bu başarılarıyla dikkat çeken Kıran, 2018 genel seçimlerinde AK Parti Ordu Milletvekili adayı olarak gösterildi ve Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Hizmette Geçen Yıllar

Evli ve bir çocuk babası olan Yavuz Selim Kıran, Zagreb Büyükelçisi olarak görev yapmadan önce çeşitli önemli görevlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yürüttüğü diplomatik hizmetleriyle dikkat çeken Kıran, Hırvatistan ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic'e özel olarak tanıtıldı.

Yavuz Selim Kıran'ın hayatı, eğitimi ve kariyeriyle dolu dolu bir hikaye sunuyor. Türkiye'nin uluslararası alandaki temsilcilerinden biri olan Kıran, başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olarak üstlendiği sorumluluklarla da kamuoyunun takdirini kazanmaya devam ediyor.

Editör: Kader GÜL