Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Düzce'de meydana gelen sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret etti. Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, sel felaketinin etkilerinin giderilene kadar çalışmaların devam edeceğini belirtti. Düzce için 2 milyon lira kaynak aktarıldığını ve hasar tespitlerinin tamamlandıktan sonra ek kaynak aktarılacağını ifade etti.

Bakan Göktaş, Düzce Valiliğinde düzenlenen toplantıda ilgili kurum müdürlerinden bilgi aldı. Sel felaketinde 400'den fazla evin etkilendiğini ifade eden Bakan, Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan yoğun yağışların sel felaketine neden olduğunu ve bu yağışların tarihte görülmemiş bir yoğunlukta olduğunu söyledi. Sel felaketinden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Bakan Göktaş, sel sonucu 13 mahalle ve 23 köyde 400'den fazla evin etkilendiğini ve yaraların sarılması için 418 araç/iş makinesi ve bin 356 personelin çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Hasar tespit çalışmalarında 170 evde yaklaşık 8,5 milyon lira tutarında hasar tespit edildiğini söyledi. Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 2 milyon lira kaynak aktarıldığını ve hasar tespiti tamamlandıktan sonra ek kaynak aktarılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi'nde aile fotoğrafında yer aldı.

Bakan Göktaş, devletin tüm imkanlarıyla afetin hemen ardından vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak, afet bölgelerindeki müdahale çalışmalarının devam ettiğini ve mağduriyetleri gidermek için çaba harcandığını belirtti. Ayrıca, sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan vatandaşlara yardım etmek amacıyla Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtımı Çalışma Grubu'nun faaliyetlerine başladığını ve ASYA ekiplerinin ihtiyaç sahibi hanelere gıda ve su gibi temel ihtiyaçları ulaştırdığını ifade etti.

Bakan Göktaş, sahada psikososyal destek ekipleri, koordinasyon ekibi ve lojistik ekibin görev yaptığını ve ihtiyaç olduğunda hızlı bir şekilde vatandaşlara yardım edildiğini belirtti. Ayrıca, diğer illerde olduğu gibi Düzce'de de psikososyal destek hizmetlerinin sağlandığını ve vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edildiğini söyledi. Bakan, çalışmaların selin etkileri tamamen giderilene kadar devam edeceğini ve diğer sel etkilenen illerde de çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Editör: Çetin KEYDAL