Aile ve Gençlik Fonu, Türkiye'nin deprem bölgesinde bir ilki gerçekleştirecek. Göktaş, Adıyaman'da yaptığı açıklamalarda, geçen yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından devletin hızla harekete geçtiğini ve depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara destek olmak amacıyla Aile ve Gençlik Fonu'nu oluşturduklarını belirtti.

Acıların Ardından Dayanışma ve Destek

Bakan Göktaş, depremin yaralarını sarmak adına devlet-millet el ele vererek yönetildiğini vurguladı. 11 ili etkileyen bu sarsıcı depremlerde devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade eden Göktaş, sosyal yardımlar ve psikososyal desteklerle vatandaşları yalnız bırakmadıklarını belirtti. Acıların ardından güçlü ve büyük Türkiye'nin kimseyi geride bırakmadığını bir kez daha görmüş olduk.Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan Müjdeli Haber 15 Şubat

Aile ve Gençlik Fonu'yla Gençlere Destek

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun detaylarına da değindi. Hazırlıkların tamamlandığını belirten Göktaş, gençlere müjde vererek, "İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu'nun başvurularını 15 Şubat'ta almaya başlayacağız. Bu fonla gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak ve aynı zamanda kendi projelerini hayata geçirebilecekleri destek sağlanacak.

Deprem Bölgesindeki Çalışmalar

Bakan Göktaş, Adıyaman'da devam eden deprem çalışmalarına da değindi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarılan milyarlarca Türk Lirası ile acil ihtiyaçların karşılandığını belirtti. 206 deprem bölgesi ili dışındaki illerde toplamda 300 sosyal market kuruldu. Bölgede faaliyete geçirilen 14 mobil sosyal market tırı ile kadınlar ve bebekler için 27 giyim ve bebek bakım ünitesi oluşturuldu. Ayrıca, hava araçlarıyla 487 sefer düzenlenerek ayni bağışlar yönlendirildi.

Kadın Kooperatifleri İş Atölyesi ve Diğer Destekler

Göktaş, depremden etkilenen kadınların ve ailelerin hayatlarını yeniden kurmalarını desteklemek amacıyla "Kadın Kooperatifleri İş Atölyesi" adı altında sosyal alanlar oluşturulduğunu ifade etti. Profesyonel yardıma ihtiyaç duyan yaşlı ve engelli vatandaşlar için yatılı bakım kuruluşlarına yerleştirmeler yapıldı. Engelli bireylerin deprem sonrası günlük rutinlerine dönüşlerini kolaylaştırmak üzere 6 Mola Evi hizmete açıldı. Geçtiğimiz ekim ayında Adıyaman'da temelleri atılan çocuk evleri sitesinin 2024 yatırım planında il müdürlüğü, sosyal hizmet merkezi, kadın konukevi olmak üzere 3 hizmet binasının temelinin atılacağı belirtildi.

Emeklilere Müjdeli Haber: 6 Ay Boyunca Ücretsiz SPA Tedavisi İmkanı! Emeklilere Müjdeli Haber: 6 Ay Boyunca Ücretsiz SPA Tedavisi İmkanı!

Geleceğe Güçlü Adımlarla

Göktaş, açıklamalarını "Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerimizde gerekli tüm çalışmaları aralıksız sürdüreceğimizi, güçlü ve büyük Türkiye hedeflerimize kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğimizi" sözleriyle tamamladı.