AK Parti'nin Ankara ve İzmir adayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına saatler kala, AK Parti'nin Ankara adayının Turgut Altınok, İzmir adayının ise Hamza Dağ olduğu kesinleşti. Bu heyecan verici gelişmeler, seçim sürecine dair ilk ipuçlarını sunuyor.

Turgut Altınok: Ankara'nın Güçlü Adayı

Turgut Altınok'un Adaylığı Kulislere Sızdı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı en çok geçen isimlerden biri olan Turgut Altınok, AK Parti'nin Ankara adayı olarak belirlendi. Mansur Yavaş'a karşı rekabetiyle dikkat çekecek Altınok, uzun yıllardır siyasetin içinde olan deneyimli bir isimdir. 1962 doğumlu olan Altınok, uluslararası hukuk alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanına lâyık görülen Altınok, Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde "Profesör" unvanına sahiptir.

Altınok'un Siyasi Kariyeri ve Başarıları

Altınok'un siyasi kariyeri, avukatlık mesleğinin ardından Ülkü Ocakları'nda başlamıştır. 25 yaşında MÇP Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Altınok, 28 yaşında MHP Genel Sekreter Yardımcısı olmuştur. 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı'na seçilen Altınok, 2004 ve 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Hamza Dağ: İzmir'in Güçlü Temsilcisi

AK Parti'nin İzmir Adayı Hamza Dağ!

Ankara'dan sonra gözler İzmir'e çevrildi ve AK Parti'nin İzmir adayının Hamza Dağ olduğu öne sürüldü. 1980 doğumlu olan Dağ, Simav İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisansını tamamlamıştır. Siyasi kariyerine AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda başlayan Dağ, 2011 seçimleriyle İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir.

Dağ'ın Siyasi Başarıları ve Görevleri

Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı

2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. 2017-2021 tarihleri arasında Tanıtım ve Medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Dağ, 2021'de yapılan kongrede tekrar MKYK üyesi seçilmiştir.

AK Parti'nin Ankara ve İzmir adayları Turgut Altınok ve Hamza Dağ, siyasetteki deneyimleri ve başarılarıyla dikkat çekiyor. Bu önemli isimler, kentlerine değer katma vizyonuyla seçmenin karşısına çıkacak. Ankara ve İzmir için heyecanlı bir seçim süreci bekleniyor.

Editör: Kader GÜL