Aksaray'da 3 Eylül'de yaşanan sel felaketinde kaybolan 3 aylık Asel Balcan'ın cansız bedenine ulaşıldı. İşte yaşanan olayın detayları:

Sel felaketi, 3 Eylül tarihinde Aksaray'da meydana geldi. Bu felakette Nazif (25) ve Hayriye Balcan (25) çifti araçlarıyla selden kurtulmayı başardı, ancak 3 aylık kızları Asel, annesinin kucağından sulara kapılarak kayboldu.

Asel bebeği bulmak için AFAD, jandarma, polis, UMKE, itfaiye ve STK gönüllülerinden oluşan toplam 408 kişilik bir ekip arama çalışmalarına başladı.

Beş gün süren yoğun arama çalışmalarının ardından Asel bebeğin cansız bedeni, Kireçlik mevkisinde bulundu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, olay yerinde yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına 410 kişilik bir ekip ve köpeklerin katıldığını belirtti. Ayrıca, sel felaketi sırasında vefat eden diğer vatandaşlara da başsağlığı dileklerinde bulundu.

Asel bebeğin cansız bedeni, kaybolduğu noktadan yaklaşık 3 kilometre uzakta, balçıkla kaplı bir alanda bulundu. Balçık, arama çalışmalarını zorlaştıran bir faktör oldu. İş makineleri yardımıyla ekipler, balçığı temizleyerek bebeğe ulaştı.

Asel bebeğin amcası Enver Balcan, bebeğin 5. günde cansız olarak bulunduğunu ve bir mezarları olacağını söyledi.

Bebeğin babası Nazif Balcan ve yakınları, bebeğin bulunduğu bölgeye geldi. Nazif Balcan gözyaşlarına hakim olamadı.

Marmaray'da Ayrılık Çeşmesi'nde İntihar: Seferler Durduruldu Marmaray'da Ayrılık Çeşmesi'nde İntihar: Seferler Durduruldu

Asel bebeği bulan ekiplerden biri, bebeğin üzerinde kıyafetleriyle bulunduğunu ve vücudunda fazla bozulma olmadığını belirtti. Bebek, ağaç kütüğü üzerinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Asel bebeğin cansız bedenine ulaşılmasının 5. günde gerçekleştiğini ve 3 aylık meleğe Allah'tan rahmet dilediğini ifade etti. Ayrıca, arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm personele ve gönüllülere teşekkür etti.

Bu trajik olay sonucunda Asel bebeğin cansız bedenine ulaşılması büyük bir üzüntüye neden oldu ve ailesi ile toplumun duygusal desteğe ihtiyacı olduğu anlaşılıyor.

Olay, 3 Eylül'de meydana gelmiş, ebeveynleri felaketi sağ salim atlatırken Asel kaybolmuştu. 408 kişilik bir ekip, köpekler ve iş makineleriyle sürdürülen arama çalışmaları sonucunda, Asel'in balçıkla kaplı bir alanda bulunan bedenine ulaşıldı. Ailesinin ve toplumun büyük üzüntü yaşadığı bu trajik olay, sel felaketlerinin yarattığı acıları bir kez daha hatırlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tüm ekip ve gönüllülere teşekkür ederken, Asel'e Allah'tan rahmet diledi.