Antalya'nın Kepez Belediyesi, düzenlediği ikinci Antalya Bilim Festivali ile bilim ve teknolojiyi Antalyalılara sundu. Festival, yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Festivalin finalinde BİLİMFEST Proje Yarışması'nın birincileri ödüllendirildi.

Antalya Bilim Festivali, 4 gün boyunca bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirerek Antalya'nın bilgi ve teknolojiye olan ilgisini sergiledi. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, festivalin, bilimi ve teknolojiyi desteklemenin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın tarım ve turizmin yanı sıra bilimin de başkenti olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

Festivalin finali, BİLİMFEST Proje Yarışması ile taçlandı. Yarışma, ilköğretim ve ortaöğretim kategorilerinde gerçekleşti. Orion takımı ilköğretim kategorisinde birinci olurken, Zen10 takımı ikinci ve Karoba takımı üçüncü oldu. Ortaöğretim kategorisinde ise Göynük Fen birinci, Engelsiz Yaşam ikinci ve Gowsept takımı üçüncü sırayı elde etti.

Akıllı Ev Teknolojileri: Evimizi Akıllı Hale Getirmek İçin En İyi Yöntemler Akıllı Ev Teknolojileri: Evimizi Akıllı Hale Getirmek İçin En İyi Yöntemler

Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde ilköğretimde birinciliği Yıldırım takımı kazanırken, Yeryüzünün Uyanışı ikinci ve Sis Avcıları üçüncü sırayı aldı. Ortaöğretim kategorisinde ise Atlantis birinci, İnsansız Su Altı ikinci ve Kapplast takımı üçüncü oldu.

Tarım ve Gıda Teknolojileri kategorisinde ilköğretimde birincilik Bilimfest takımına giderken, Otomatik Fikirler ikinci ve Teknodef üçüncü oldu. Ortaöğretim kategorisindeyse Umem birinci, Avokteam ikinci, ve Amalgam takımı üçüncü sırayı aldı.

Antalya Bilim Festivali, bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları teşvik ederek, geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini desteklemeyi amaçladı. Bilim ve teknolojinin ışığında ilerleyen Antalya, BİLİMFEST ile bilimsel düşünce ve inovasyonun yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor.