Antalya’da dünyaca ün yapmış doğal alanların yanı sıra, herkesçe bilinmeyen birçok saklı cennet bulunuyor.
Kaputaj Plajı’ndan Konyaaltı, Lara, Altınkum plajlarına, Aspendos Antik Tiyatro’dan Patara, Perge, Myra, Alanya Kalesi gibi tarihi değerlere, Düden, Kurşunlu ve Manavgat şelalelerine, birçok kanyona sahip Antalya, havaların ısınmasıyla birlikte turistlerin en çok rağbet ettiği kentlerden biri olmaya devam ediyor.
Antalya herkesçe bilinen tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin dışında keşfedilmeyi bekleyen birçok güzelliği de barındırıyor. Yaklaşık 7 yıldır doğa kampları sayesinde birçok alanı gezen ve yeni keşifler yapan doğa gezgini Necati Ersin, Antalya’da gezginler için 12 öneriden oluşan gezi rehberi hazırladı.
Birçoğu tamamen doğal, işletme olmayan, telefon ve internetin dahi çok az veya hiç çekmediği alanları derleyen Ersin, Antalya’da gezilmesi, görülmesi gereken yerlerle ilgili doğa meraklıları için 12 öneride bulundu. Ersin’in gezilmesi ve görülmesini önerdiği yerler…
Finike doğal havuz, Demre
Finike doğal havuzun en derin kısmı 3-5 metre, alt kısımda denizle bağlantısı olan bir mağara tünel var. Bu nedenle kimi zaman gelgit olabiliyor.
İşletme yok, yumuşak bir zemin yok hafif eğimli. Telefon çekiyor. İnişi zor tehlikeli kısımları var.
Korsan Koyu, Kumluca
Kumluca’da Karaöz ile Gelidonya Feneri arasındaki Korsan Koyu görülmesi gereken yerlerden.
Yakınlarda işletmeler, kampingler var. Duş ve su içmek için çeşmeler var. Günübirlik aktiviteler için uygun.
Kocaçay Şelalesi, Döşemealtı
Döşemealtı ilçesi Ekşili köyünde, ormanın içinde yaklaşık 5 metrelik şelalesi ve kocaman doğal havuzuyla Kocaçay Şelalesi. Kamp için uygun, işletme, su ve tuvalet yok. Telefon kısmen çekiyor, internet zor.
Etler şelalesi, Serik
Serik ilçesi Etler köyündeki Etler şelalesi Antalya’nın en yüksek şelalelerinden. Çevresinde kamp için uygun alanlar var. İnişi biraz zor, ayakkabıyla inilmesi daha güvenli. Bir işletme yok. Suyu soğuk, havuzu kimi yerde boyu aşıyor.Sulu Obruk, Döşemealtı
Döşemealtı’nda doğa harikası Obruk, antik döşeme yolunun hemen yakınında. İşletme yok, telefon çekiyor. Tam manzaraya karşı yaklaşık 2 çadırlık kamp yeri var.
Kapuz Kanyonu, Konyaltı
Konyaaltı’nın Aşağıkaraman mahallesindeki Kapuz Kanyonu, Antalya merkeze yarım saat uzaklıkta. Muhteşem güzellikteki bu kanyonda işletme yok, kamp için uygun. Piknik için dere boyunca müsait yer var. Telefon kısmen çekiyor.
Doyran şelalesi, Konyaaltı
Konyaaltı’ndaki Doyran göleti yakınlarında bulunan Doyran şelalesi. Mevsime göre suyun debisi değişkenlik gösterebiliyor. İşletme yok. Kamp için çok küçük bir alan var. Telefon kısmen, internet çok zor çekiyor.
Gelidonya Feneri, Kumluca
Kumluca’da Taşlık Burnu’nda tarihi Likya Yolu’nda bulunan Gelidonya Feneri, Türkiye kıyılarının en yüksek deniz feneri. İşletme, su yok. Telefon internet az da olsa çekiyor.
Maden Koyu, Çıralı
Likya yolunun en güzel parkurlarından biri Maden Koyu. Buraya Çıralı’dan patika yolundan veya Tekirova’dan ulaşılabiliyor. Ancak Tekirova girişi araçlara kapatıldı. İşletme yok. Telefon ve internet çok az çekiyor.
Kurşunlu Şelalesi, Aksu
Kurşunlu Şelalesi, Antalya’ya 15 kilometre. Zengin florası ile muhteşem bir yer. Yaklaşık 18 metrelik şelale ve Milli Park alanı doğa yürüyüşü, bitki ve hayvan gözlemi gibi ekoturizm açısından zengin. Günübirlik dinlenme ve piknik için uygun.
Cennet Koyu, Alacasu
Kemer Alacasu’daki Cennet Koyu, Antalya’nın en güzel koylarından biri. Merkeze 60 kilometre. Anayoldan yaklaşık 400 metrelik yolu bozuk. İşletme, tuvalet yok. Su tulumbadan geliyor. Kamp, karavan için uygun ama hafta sonları çok kalabalık.Baydoğan Şelalesi
Baydoğan Şelalesi, merkezden yaklaşık 50 km. Yarbaşçandır Köyü’nden 1 km uzaklıkta. Yolu çok zorlu ve tehlikeli. Kamp için uygun alanlar var. İşletme yok. Telefon kısmen çekiyor. Piknik için uygun.