Şirketin cirosu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 81 büyüyerek 32,1 milyar TL'ye ulaştı. Brüt kâr yüzde 75 artarken, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) yüzde 74 artış gösterdi. Net kâr ise yüzde 72 oranında artarak 9,8 milyar TL seviyesine çıktı.

Genel Müdür Ahmet Akyol, bu başarılarıyla Türk milletine ilkleri yaşattıklarını belirtti.

Ayrıca, ASELSAN 2023 yılında güvenlik güçlerine sahada yeni yetenekler kazandıracak milli sistemlerini tanıttı. Bunlar arasında Türkiye'nin ilk otonom su altı aracı DERİNGÖZ ve ALBATROS Kamikaze İnsansız Deniz Aracı bulunuyor.

ASELSAN, yatırımlarını da artırarak Türk savunma sanayisine önemli katkılarda bulunuyor. Yeni tesislerin devreye alınması ve stratejik yatırımların başlatılması, şirketin geleceğe güvenle ilerlediğinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

ChatGPT ve Eğitim Alanındaki Uygulamaları ChatGPT ve Eğitim Alanındaki Uygulamaları

ASELSAN'ın hedefleri arasında, birinci yüzyılda yerli ve milli sistemlerin geliştirilmesi büyük oranda başarılmış durumda. İkinci yüzyılda ise en iyi ürünlerin yapılması, dünyada ilklerin gerçekleştirilmesi ve daha yüksek teknolojide ihracat odaklı büyümenin hedeflendiği belirtiliyor.

Editör: Kader GÜL