Ayrıca, bu süreçte arabulucu olarak en uygun seçeneğin Gürcistan olduğunu vurguladı.

Aliyev, Gürcistan'daki çalışma ziyareti sırasında Başbakan İrakli Garibaşvili ile bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin güçlendiğini ve bu ilişkilerin Güney Kafkasya için büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca Aliyev, Gürcü hükümetine ve halkına Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in anısına gösterilen saygı için teşekkür etti.

Aliyev, bölgede hala barışın sağlanmadığını belirterek, toprak bütünlüğünün uluslararası hukukun temel ilkesi olduğunu ve bu ilkenin ihlalinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ermenistan ile Azerbaycan arasında imzalanacak bir barış anlaşmasının Güney Kafkasya'da yeni bir siyasi durum yaratacağını ve üçlü işbirliğine olanak tanıyabileceğini söyledi. Bu işbirliklerinin ulaştırma, enerji güvenliği, ticaret ve karşılıklı yatırım gibi birçok alanda başarılı olabileceğini belirtti.

Erdoğan-Özel Görüşmesi: 'Kavala' Dosyası Gündemi Sarsacak! Erdoğan-Özel Görüşmesi: 'Kavala' Dosyası Gündemi Sarsacak!

Aliyev, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki normalleşme sürecine destek olmaya çalışan bazı ülkelerin ve uluslararası kuruluşların çabalarını takdirle karşıladığını ifade etti. Ancak en uygun arabulucunun Gürcistan olduğunu düşündüğünü belirtti ve Ermenistan'ın da aynı yaklaşımı benimsemesi halinde Gürcistan'da ikili ve üçlü görüşmelerin hemen başlayabileceğini söyledi.

Aliyev, ortak enerji ve ulaştırma projelerinin enerji ve ulaştırma güvenliğine hizmet ettiğini ve işbirliğini derinleştirmek istediklerini vurgulayarak, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının kapasitesinin artırılmasının Orta Koridoru güçlendireceğini belirtti.

Aliyev, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki normalleşme sürecine destek olmaya çalışan bazı ülkeler ve uluslararası kuruluşların çabalarını takdirle karşıladığını ifade etti. Ancak en uygun arabulucunun Gürcistan olduğunu düşündüğünü belirterek, Ermenistan'ın da aynı yaklaşımı benimsemesi halinde Gürcistan'da ikili ve üçlü görüşmelerin hemen başlayabileceğini belirtti.

Aliyev, ortak enerji ve ulaştırma projelerinin enerji ve ulaştırma güvenliğine hizmet ettiğini ve işbirliğini derinleştirmek istediklerini vurgulayarak, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının kapasitesinin artırılmasının Orta Koridoru güçlendireceğini belirtti. Bu projelerin bölgesel istikrar ve kalkınma için önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti.