Yozgat'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde yaşayan ve Ankara'da yaşanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını bekleyen 47 yaşındaki Mehmet Solmaz ve 20 yaşındaki kızı Ebrar Sena Solmaz, sınav sonuçlarını öğrendiklerinde büyük bir sürprizle karşılaştılar. İkisi de Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi'ni kazandı.

Mehmet Solmaz, kızı Ebrar Sena ile birlikte YKS'ye hazırlandı. Ankara'da bir dershane tarafından verilen kursa katılan baba ve kız, yoğun bir şekilde ders çalıştılar. Hem fiziksel hem de duygusal olarak birbirlerine destek oldular ve birlikte sınavlara girdiler. Beklenmedik bir şekilde, her ikisi de Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi'ne yerleşmeye hak kazandılar.

Bu olağanüstü başarı, baba ve kız için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Baba Mehmet Solmaz, "Kızımın hafızlık eğitimini tamamladıktan sonra YKS'ye beraber girmemiz konusunda bana telkinde bulundu. Ben de kızımla birlikte sınava girebileceğimi, okumanın yaşının olmadığını ve sınavı birlikte başarabileceğimizi söyledim. Derslere beraber çalıştık ve YKS'ye girdik. Tercih sıralamamız farklıydı, ama ikimiz de aynı bölümü kazandık. Rabbim bize bunu nasip etti, biz de üniversite eğitimimizi tamamlayıp ülkemiz için güzel faaliyetlerde bulunmak istiyoruz" dedi.

Ebrar Sena Solmaz ise, babasıyla aynı bölümü kazanmanın harika bir duygu olduğunu ifade ederek, "Belki de birçok insana nasip olmayacak bir durum. İnşallah birlikte mezun olup kep atarız. Üniversite sınavlarına da babamla birlikte çalıştık, sınava birlikte girdik. Babamın azmi ve gayretini görünce benim de çalışma gayretim artıyor. Çok nadir bir şekilde yaşanabilecek bir duygu bu" şeklinde konuştu.

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar, baba ve kızı tebrik ederek, "Bu rabbimin üniversitemize olan bir lütfu, gerçekten hayatta çok az kişiye nasip olacak bir duygu. Eğitimin yaşı olmaz, baba ve kız özellikle babamız bize bunu ispatladı. Biz dekanlık olarak her öğrencimizin yanındayız ve onlar için varız" dedi.

Yozgat Gezilecek Yerler: Tarihi ve Doğal Güzelliklerle Dolu Bir Şehir Yozgat Gezilecek Yerler: Tarihi ve Doğal Güzelliklerle Dolu Bir Şehir

Baba ve kızın sınıf arkadaşları, Mehmet Solmaz'ın azmi ve başarısının kendilerine ilham verdiğini belirterek, bu olağanüstü başarıyı gururla paylaşıyorlar.