Bağırsak mantarı, Candida mantarı olarak da bilinir. Yediğimiz besinlerin sindirimi ve emilimi için önemli bir rol oynayan bu mantarın düzensiz artışı, bağırsak florasının bozulmasına neden olabilir. Bu durumda yararlı mantarların bulunduğu alanlar zararlı mantarlar tarafından doldurulur.

Bağırsak Mantarı Nasıl Anlaşılır?

Bağırsak mantarının belirlenmesi için bazı testler yapılabilir. Kaka testi, antikor testi, tükürük testi ve elektrodermal test gibi yöntemlerle bu durumu anlamak mümkündür.Bağırsak Mantarı Nedir, Neden Olur ve Nasıl Geçer (1)

Demir Takviyesi: Kimler İhtiyaç Duyar, Nelere Dikkat Etmeli? Demir Takviyesi: Kimler İhtiyaç Duyar, Nelere Dikkat Etmeli?

Bağırsak Mantarı Neden Olur?

Bağırsak mantarının artış göstermesine sebep olan birkaç faktör vardır. İşlenmiş ve paketli ürün tüketimi, depresyon, stres, bağışıklık sisteminin zayıflaması, çay tüketimi, karaciğer hastalıkları, kullanılan ilaçlar, fazla alkol tüketimi ve mayalanmış besinlerin aşırı kullanımı bu faktörler arasında sayılabilir.

Bağırsak Mantarı Belirtileri

Bağırsak mantarı belirtileri arasında yorgunluk, halsizlik, ağızda kötü koku, dilde beyazlık, depresyon, vajinal akıntı, gaz sancısı, tatlı yeme isteğinde artış, sindirim problemleri, cilt döküntüleri, cinsel isteksizlik, odaklanma problemi, alerjik reaksiyonlar, bağışıklık sistemi bozulmaları, kulak kaşıntısı, makat bölgesinde kaşıntı, gece terlemesi, idrar yolu iltihapları, göz alerjileri, saçta kepek ve kaşıntı yer alabilir.

Bağırsak Mantarı Tedavisi

Tedavi sırasında işlenmiş ürünlerden uzak durulmalı, gazlı içecekler, çikolata ve şekerli yiyecekler azaltılmalıdır. Toksin atıcı besinlere ve içeceklere odaklanılmalı, su tüketimine özen gösterilmelidir.

Bağırsak Mantarı Bitkisel Tedavi Yolları

Bağırsak mantarını doğal yöntemlerle geçirmek isteyenler için su tüketimi önemlidir. Ayrıca elma sirkesi, bağırsak miktarlarını atmak için etkili bir çözüm olabilir. Günde bir kez 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 bardak su içinde karıştırılarak tüketilebilir.