Kovid-19 pandemisiyle birlikte bağışıklığı güçlendiren doğal yöntemlerin önemi artmıştır. Son zamanlarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia edilen yeni bir yöntem popülerlik kazanmıştır: Kara mürver! Peki, nedir kara mürver ve nasıl tüketilmelidir?

Kara Mürver Nedir?

Kara mürver, Sambucus ağacının meyvesinden elde edilen doğal bir üründür. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek çeşitli faydalara sahiptir.

Sağlık Yararları Nelerdir?

Seattle merkezli kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı ve Beslenme ve Diyetetik Akademisi ulusal medya sözcüsü Angel Planells MS tarafından yapılan bir çalışmada, mürverin sağlık yararları incelenmiştir. Çalışmada, mürverin C vitamini, lif, fenolik asitler, flavonoller ve antosiyaninler gibi antioksidanlar açısından zengin olduğu belirlenmiştir.

Uykuda Hareket Edememe: Karabasanın Belirtileri ve Tedavisi Uykuda Hareket Edememe: Karabasanın Belirtileri ve Tedavisi

Mürverin Etkileri

Mürver, şişliği azaltmaya ve iltihapla savaşmaya yardımcı olabilecek flavonoidler içermektedir. Ayrıca, grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği görülmüştür.

Nasıl Tüketilmelidir?

Ancak uzmanlar, olgunlaşmamış veya pişmemiş mürverin zehirli olabileceğini belirtmektedir. Bu nedenle, mürverin doğru şekilde tüketilmesine dikkat edilmelidir.

Kara mürverin bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dair bazı kanıtlar bulunmaktadır. Ancak, herhangi bir sağlık programına başlamadan önce bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.