Biber dolmasının iç malzemelerini hazırlamak çok önemli. Lezzetli biber dolması pişirmek için mutlaka bilmeniz gereken aşçılık tüyoları. Türk mutfağının en güzel biber dolması tarifini sizler için derledik.
Biber dolması pişirirken harç içine ekleyin. Lezzeti katlayan baharat
Kimyon et yemeklerine lezzet katmasıyla ünlüdür. Biber dolması pişirirken mutlaka iç harca bir tutam kimoyn ekleyin. Kimyon sayesinde yemeğinizin lezzeti katlanacak.
BİBER DOLMASI NASIL HAZIRLANIR?
Lezzetli biber dolmasını hazırlamak için bilmeniz gereken her şeyi sizler için sıraladık.
Biber dolması için malzeme listesi:
·Yarım kilo dolmalık biber
· 2-3 tane orta boy soğan
· 1 su bardağı kadar pirinç
· Sıvıyağ
· Maydanoz
· Kimyon
· Nane
· Yenibahar
· Birkaç tane domates
· Pişirmek için su
· ZeytinyağıBiber dolmasının hazırlanışı:
Öncelikle biberlerin başını çıkarıp güzelce temizleyiniz ve yıkayınız. Ardından dolmanın iç harcını hazırlamak için uygun bir tencere içine yağı koyarak soğanları ince yemeklik doğrayıp yağın içinde iyice, pembeleşene kadar kavurunuz. Daha sonra soğanların üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave ediniz. Birer çay kaşığı kadar baharatları da ekleyerek iyice karıştırınız. Bu karışımı biraz kavurunuz.
Daha sonra temizlediğiniz biberleri harç ile doldurunuz. Doldururken ise çok fazla veya çok az doldurmayınız. Çok fazla sıkıştırmayınız. Çok fazla sıkıştırıp doldurursanız dolmalık biberleriniz çatlar ve pirinçler taşar. Daha sonra biberlerin üzerini domates ile kapatıp tencereye diziniz. Yarısına kadar sıcak su ilave ediniz. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ve üç dört yemek kaşığı sıvıyağı veya zeytinyağı gezdiriniz ve pişirmeye bırakınız. Biberler yumuşadığında ocağın altını kapatınız. Afiyet olsun.