Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin'in bulunduğu özel jetin Rusya'nın başkenti Moskova'dan St. Petersburg'a giderken Tver bölgesinde düşerken, ABD Başkanı Joe Biden'ın dikkatini çekti. Biden, bu olayın ardından şunları kaydetti, "Ne olduğunu tam olarak bilmiyordum ama şaşırmadım" ifadesini kullandı. Olayın arkasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olabileceğine dair ima da bulunan Biden, "Rusya'da Putin'in arkasında çok fazla olay yok. Ancak olayın arka planını bilecek kadar bilgim yok" dedi.

Ukrayna'ya Yapılacak Füze Sevkiyatında ABD'nin Önceliği Belli Oldu Ukrayna'ya Yapılacak Füze Sevkiyatında ABD'nin Önceliği Belli Oldu

Kazada Prigojin'e ait olan Embraer ERJ-135BJ tipi özel jetin, Moskova'dan St. Petersburg'a gitmek üzere havalandıktan sonra Tver bölgesine düştüğü belirtildi. Mürettebat'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin hayatını kaybettiği kazada, Prigojin'in yolcu listesinde olduğu görüldü. Ancak Prigojin'in uçağının olup olmadığı henüz kesin olarak doğrulanmadı. Bu olay, Rusya'da büyük yankı uyandırdı ve uluslararası ilişkilerde gerginliğe neden oldu.

Editör: Çetin KEYDAL