Muş'un Bulanık ilçesinde, Bulanık Bilican Spor Kulübü bünyesinde kadın futbol takımı kuruldu ve takımın ilk antrenmanı gerçekleştirildi. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak'ın destekleriyle hayata geçirilen bu girişim, ilçede büyük heyecan yarattı. Antrenör Zelal Aral gözetiminde gerçekleşen ilk antrenman, ısınma koşusu ve açma germe çalışmalarıyla başladı.

Bulanık Bilican Kadın Futbol Kulübü Antrenörü Zelal Aral, kulübün hedefinin Bulanık'ı daha üst liglerde temsil etmek olduğunu ifade etti. 3. Lig'de mücadele edecek olan takım, ilerleyen yıllarda daha üst liglere çıkmayı amaçlıyor. Aral, Bulanık'ı spor arenasında en iyi şekilde temsil etmek için alt yapılarını oluşturduklarını ve desteklerden dolayı Kaymakam Oğuzhan Ocak'a teşekkür etti.

Türkiye'nin Doğusundan Yankılanan 49 Numaralı Plaka Hikayesi Türkiye'nin Doğusundan Yankılanan 49 Numaralı Plaka Hikayesi

Bulanık İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, kulüp başkanı ve yöneticileri ile birlikte antrenmanı ziyaret ederek kız futbol takımının kuruluşunu kutladı. Gençlerin cesaretlerini takdirle karşıladığını belirten Müdür Tefek, ilçenin kız futbol takımını en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Bu girişim, Bulanık ilçesinde sporun yaygınlaştırılmasına ve gençlerin spora olan ilgisinin artırılmasına önemli bir katkı sağlayacak gibi görünüyor. Bulanık Bilican Spor Kulübü, kız futbolunun ilçede önemli bir yer edinmesine öncülük ederek toplumsal bir farkındalık yaratmayı hedefliyor.