Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı

Hızlı ve Keskin: Çalışan Emeklilere Özel 5 Bin Lira İkramiye

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu özel ikramiyeyi SSK'lılar için 17-26, Bağ-Kur'lular için ise 25-28 arasındaki aylık ödeme takvimine bağlı kalmadan ödeme kararı aldı. Toplam 4.7 milyon çalışan emekli, bu beklenmedik miktardaki ikramiye ile yeni yıla umutla girecek.

Yasal Düzenleme Hızla Geçiyor: Resmi Gazete'de Yayınlanmasını Bekleyin

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, çalışmalar tam hız devam etti. Kanun teklifi, TBMM'de görüşülmeye başlandı ve 80. madde olarak torba yasa tasarısına eklendi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba yasa teklifi, Genel Kurul'a geldikten sonra hızla yasalaşacak. En geç yılbaşına kadar ise emeklilerin hesaplarına ulaşacak olan ikramiyeler, bu beklenen düzenleme ile birlikte emeklilerin tamamına ödenmiş olacak.

15 Milyon 120 Bin Emekliyi Kapsayan Büyük Bir Adım

Yasa çıkana kadar ayrılmış olanlar da bu fırsattan yararlanabilecek. Yeni düzenleme ile birlikte Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, 12.2 milyon çalışmayan emekliyi kapsayan bir genişleme ile 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına ödenmiş olacak. Bu önemli adım, emeklilerin maddi konulardaki beklentilerine yanıt verirken, ekonomiye de canlılık katacak.

Editör: Kader GÜL