Canan Karatay’ın Lezzet Bombası: Kelle Paça Çorbasını Aratmayan Kemik Suyu Çorbası
Kış ayları geldiğinde sofralarımıza sıcak ve besleyici çorbaların yeri ayrılır. İşte kelle paça çorbası kadar etkili ve lezzetli olan bu kemik suyu çorbasıyla ilgili detaylar!
Kemik Suyu: Sağlıklı Yaşamın Anahtarı
Kemik suyu, içerdiği kolajen, protein, amino asitler ve minerallerle cilt sağlığını destekler. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sistemine olumlu etkilerde bulunur. Kemik suyu, eklem sağlığını destekleyerek ağrıları azaltabilir ve kemikleri güçlendirebilir. Antiinflamatuar özellikleri sayesinde vücuttaki iltihaplanmayı azaltır. Düzenli tüketildiğinde genel sağlık üzerinde olumlu etkiler bırakır.
Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeler
Malzemeler
- 4-5 adet biraz etli dana veya tercihe bağlı kuzu kemik
- 8 su bardağı içme suyu
Terbiye İçin
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Sos İçin
- Tereyağı
- Nane
Yapılışı
- Etli kemikleri iyice yıkayın ve düdüklü tencereye yerleştirin.
- Üzerine isteğe bağlı olarak 8 su bardağı su ekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra düdüğü indirin ve 40-45 dakika arasında altı kısık orta ateşte pişirin.
- Kemikler pişerken, derin bir kasede yumurta, yoğurt, limon suyu ve unu çırpın.
- Pütürlü hal gittikten sonra kemik suyundan 1-2 kaşık ilave ederek karıştırın.
- Kemikleri çıkarın, kemik suyunu normal tencereye aktarın ve hazırlanan terbiyeyi ekleyin.
- Ara ara karıştırarak orta ateşte 15 dakika daha pişirin.
- Çorbanın tuzunu ve kemiklerden ayrılan etleri ekleyin.
- Servis yaparken tereyağında kızartılmış naneli sosu ekleyin.