Operasyonlar kapsamında elebaşının da aralarında bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı.

75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı 75 İlde Dev Operasyon: 1819 Şüpheli Hakkında İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çankırı merkezli 9 ilde “Mahzen-49” operasyonları düzenlendiğini duyurdu.

Organize suç örgütünün lideri Durmuş Görmez'in de bulunduğu örgüt üyesi 30 şüphelinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; Çankırı merkezli Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tehdit, korkutma ve zorla para alma amaçlı iş yeri kurşunlama, uyuşturucu madde ticareti ve yasa dışı silah ticareti suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar neticesinde 15 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet ruhsatsız tüfek, çok sayıda senet ve para ile muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi."

Bu operasyonlar, güvenlik güçlerimizin organize suç örgütlerine karşı kararlı mücadelesinin bir göstergesidir. Toplumun huzur ve güvenliği için yapılan bu operasyonlar, suçla mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha ortaya koymaktadır.

Editör: Kader GÜL