1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Çatlak Kurabiye Tarifi: Dışı Gevrek, İçi Yumuşacık Lezzet

Çatlak Kurabiye Tarifi: Dışı Gevrek, İçi Yumuşacık Lezzet

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çatlak kurabiye, dışı gevrek ve çatlamış, içi ise yumuşak ve hafif ıslak bir dokuda olan bir tatlıdır. Genellikle pudra şekeri ile kaplanır ve fırınlandıktan sonra dış kısmı çatlar. İşte basit bir çatlak kurabiye tarifi:

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yavaş yavaş ekleyerek 2-3 su bardağı un (hamurun kıvamına göre)
  • 1 su bardağı kakao
  • Pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı:

  1. Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp çırpın.
  2. Üzerine sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
  3. Vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin, karıştırmaya devam edin.
  4. Unu azar azar ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayıp pudra şekerine bulayın.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  7. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
  8. Kurabiyeler piştikten sonra dışı çatlamış, içi ise yumuşak olmalıdır.

Çatlak Kurabiye Tarifi: Dışı Gevrek, İçi Yumuşacık Lezzet
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yazar Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!