Yeni yılın başlamasıyla birlikte, cep telefonu faturaları üzerinde ciddi bir yük artışıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun nedeni, 1999 Gölcük Depremi sonrasında başlayan Özel İletişim Vergisi'nde yapılan dev zamlar.

400 Liraya Çıkan Özel İletişim Vergisi

Gölcük'te 1999 depreminin ardından konulan ve o günden bu yana kaldırılmayan Özel İletişim Vergisi, 2024 yılıyla birlikte adeta tavan yapacak. Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğle yürürlüğe giren kararla, 260 liralık Özel İletişim Vergisi, bugünden itibaren 140 lira zamla birlikte 400 liraya çıkarıldı.

Ev Satın Alma Stratejileri: Ev Fiyatları Ev Satın Alma Stratejileri: Ev Fiyatları

Yeni Hat Alanlar Dikkat!

Özel İletişim Vergisi'nde yapılan bu artıştan etkilenecek olan sadece mevcut hat sahipleri değil, aynı zamanda yeni hat alacak olanlar da. Artık faturalı ya da faturasız hat olması fark etmeksizin, yeni hat alacak herkes 400 liralık vergiyi ödemek zorunda kalacak. Bu miktar operatörler tarafından 12 eşit taksitte tahsil edilebilecek.

'Telsiz Kullanım Ücreti'nde de Artış

Sadece Özel İletişim Vergisi değil, aynı zamanda cep telefonu hat sahiplerinin her ay düzenli olarak ödediği 'Telsiz Kullanım Ücreti' de yeni yılla birlikte zamlandı. Geçen yıl 9,43 lira olan bu ücret, yapılan zamlarla birlikte 15 liraya çıkarıldı.

Editör: Kader GÜL