1. Frambuazlı Pasta Tarifi
Malzemeler
Kreması İçin:
- 500 ml. süt
- 1/2 adet vanilya çubuğu
- 4 adet yumurta sarısı
- 100 gram toz şeker
- 50 gram un
- 40 gram mısır nişastası
- 80 gram beyaz çikolata
Pandispanya İçin:
- 5 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Diğer Malzemeler:
- 200 gram frambuaz (pastayı süslemek için)
- 1 paket krema (kremayı çırpmak için)
Nasıl Yapılır?
- Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilyini bir kaba eleyin ve çırparak kabarttığınız karışıma 3 seferde ilave edin.
- Sütü bir tencereye koyun. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve vanilya tanelerini sütle karıştırın.
- Yumurta sarıları ve şekeri hafif çırpın, un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edin.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın, beyaz çikolatayı ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.
- Pandispanyayı 18 cm'lik kelepçeli kalıba dökün ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Soğuyan pandispanyayı kelepçeli karışımdan çıkartın. Kekin tabanını şekerli suyla ıslatın ve kremanızı yaydırın.
- Üzerini kapatın ve bu işlemi tekrarlayarak pastanızı oluşturun.
- Kremayla kaplanan üst harca düzgünce frambuazları dizin ve buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin.
2. Çilekli Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler
Pastacı Kreması İçin:
- 500 ml. süt
- 100 gram şeker
- 40 gram tereyağı
- 4 adet yumurta sarısı
- 40 gram un
- 30 gram nişasta
- 1/2 adet vanilya çubuğu
Pandispanya İçin:
- 95 gram un
- 4 gram kabartma tozu
- 82 gram şeker
- 4 adet yumurta sarısı
- 4 adet yumurta beyazı
- 10 gram zeytinyağı
- 90 gram ılık su
- 1 paket vanilya
Pastanın Süslenmesi İçin:
- 250 gram çilek
- 50 gram pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Sütü derin bir sos tenceresine dökün. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip, tanelerini sütün içine sıyırın.
- Şeker ve yumurta sarılarını çırpın. Un ve nişastayı şeker ve yumurtanın içerisine eleyin.
- Süt kenarlarından kaynamaya başlayınca bir kepçe sütü yumurtalı karışımın olduğu kaba dökün ve karıştırarak ısıları dengeleyin.
- Kaynayan sütün içerisine yumurtalı karışımı ilave edin ve hızlıca çırpın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
- Ocağı kapatıp tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.
- Pastacı kremasını soğumaya bırakın. Ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
- Pandispanya için yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın.
- Yumurta sarılarına şekeri ekleyip çırpın. Üzerine zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- İçerisine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
- Kar haline gelmiş yumurta beyazlarını kademeli olarak karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu elemek suretiyle karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Harcı yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve düzeltin.
- 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pandispanya piştikten sonra üzerine ıslak bir bez örterek soğumasını bekleyin.
- Soğuyan pandispanyayı düz bir zemine alın ve üzerine hazırladığınız pastacı kremasını sürün.
- Çilekleri temizleyip dilimleyin ve pastanın üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin.
- Rulo şeklinde sarın ve buzdolabında dinlendirin.
- Servis öncesi üzerine pudra şekerini serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Bu pratik ve lezzetli meyveli pasta tarifleri ile özel günlerinizde, davetlerinizde harika geri dönüşler alabilirsiniz. İyi eğlenceler ve afiyet olsun!
Editör: Kader GÜL