1. Frambuazlı Pasta Tarifi

Malzemeler

Kreması İçin:

  • 500 ml. süt
  • 1/2 adet vanilya çubuğu
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 100 gram toz şeker
  • 50 gram un
  • 40 gram mısır nişastası
  • 80 gram beyaz çikolata

Pandispanya İçin:

Başarı İçin Yapılan Dualar Başarı İçin Yapılan Dualar
  • 5 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Diğer Malzemeler:

  • 200 gram frambuaz (pastayı süslemek için)
  • 1 paket krema (kremayı çırpmak için)

Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpın.
  2. Unu, kabartma tozu ve vanilyini bir kaba eleyin ve çırparak kabarttığınız karışıma 3 seferde ilave edin.
  3. Sütü bir tencereye koyun. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve vanilya tanelerini sütle karıştırın.
  4. Yumurta sarıları ve şekeri hafif çırpın, un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edin.
  5. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın, beyaz çikolatayı ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.
  6. Pandispanyayı 18 cm'lik kelepçeli kalıba dökün ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
  7. Soğuyan pandispanyayı kelepçeli karışımdan çıkartın. Kekin tabanını şekerli suyla ıslatın ve kremanızı yaydırın.
  8. Üzerini kapatın ve bu işlemi tekrarlayarak pastanızı oluşturun.
  9. Kremayla kaplanan üst harca düzgünce frambuazları dizin ve buzdolabında 1-2 saat bekletip servis edin.

2. Çilekli Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler

Pastacı Kreması İçin:

  • 500 ml. süt
  • 100 gram şeker
  • 40 gram tereyağı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 40 gram un
  • 30 gram nişasta
  • 1/2 adet vanilya çubuğu

Pandispanya İçin:

  • 95 gram un
  • 4 gram kabartma tozu
  • 82 gram şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 adet yumurta beyazı
  • 10 gram zeytinyağı
  • 90 gram ılık su
  • 1 paket vanilya

Pastanın Süslenmesi İçin:

  • 250 gram çilek
  • 50 gram pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  1. Sütü derin bir sos tenceresine dökün. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip, tanelerini sütün içine sıyırın.
  2. Şeker ve yumurta sarılarını çırpın. Un ve nişastayı şeker ve yumurtanın içerisine eleyin.
  3. Süt kenarlarından kaynamaya başlayınca bir kepçe sütü yumurtalı karışımın olduğu kaba dökün ve karıştırarak ısıları dengeleyin.
  4. Kaynayan sütün içerisine yumurtalı karışımı ilave edin ve hızlıca çırpın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
  5. Ocağı kapatıp tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.
  6. Pastacı kremasını soğumaya bırakın. Ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  7. Pandispanya için yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın.
  8. Yumurta sarılarına şekeri ekleyip çırpın. Üzerine zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  9. İçerisine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
  10. Kar haline gelmiş yumurta beyazlarını kademeli olarak karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  11. Un ve kabartma tozunu elemek suretiyle karışıma ekleyin ve karıştırın.
  12. Harcı yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve düzeltin.
  13. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  14. Pandispanya piştikten sonra üzerine ıslak bir bez örterek soğumasını bekleyin.
  15. Soğuyan pandispanyayı düz bir zemine alın ve üzerine hazırladığınız pastacı kremasını sürün.
  16. Çilekleri temizleyip dilimleyin ve pastanın üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin.
  17. Rulo şeklinde sarın ve buzdolabında dinlendirin.
  18. Servis öncesi üzerine pudra şekerini serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli meyveli pasta tarifleri ile özel günlerinizde, davetlerinizde harika geri dönüşler alabilirsiniz. İyi eğlenceler ve afiyet olsun!

Editör: Kader GÜL