Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Macaristan'la görüştü. Erdoğan, NATO Zirvesi'nde Macaristan'la görüştü.

AK Parti'nin 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Ankara Kızılcahamam'da başladı. Kampın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonuçları ve parti çalışmalarının değerlendirileceği kampta, Kabine üyelerinin sunum yapacağını belirtti.

Erdoğan: "Arayı uzatmadan biz de kendisine iade-i ziyarette bulunacağız"

İade-i ziyaretle ilgili Erdoğan şunları söyledi: "31 Mart sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'de bizi ziyaret etti. Ben de arayı uzatmadan Kurban Bayramı öncesi ziyarette bulunacağım. Kendisine siyasette yumuşamayı ifade ettim. Bunun bir tarafı iktidar ise muhalefettir. Biz kutuplaşmadan yana olmadık. Muhalefet kendisini samimi özeleştiriye tabii tutmalıdır. Bizim ittifak ortağımız olan MHP'nin de kırmızı çizgileri vardır. Aynı şekilde CHP'nin de kırmızı çizgileri olduğunu biliyoruz."

"Temmuzun 1 ve 2'sinde belediye başkanlarıyla bir araya geleceğiz"

Erdoğan, Kızılcahamam Kampı'yla ilgili şu ifadeleri kullandı: "AK Parti değerlendirme ve istişare toplantımızın 31.'sinde sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün ve yarın belirlenen konu başlıklarında genel başkan yardımcılarımız sunumlarını yapacaklar. 2 gün boyunca gündemi, kapsamlı biçimde değerlendireceğiz. Seçimlerin hemen ardından depremin ardından sorunları ele aldık, değerlendirdik. İstişare toplantılarımızı devam ettireceğiz. Temmuzun 1 ve 2'sinde belediye başkanlarıyla bir araya geleceğiz ve yaşadığımız seçimlerin istişaresini yapacağız."

Erdoğan: "Kendimize ayna tutmak için buradayız"

AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın surlarında gedik açmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirten Erdoğan, siyasette referanslarının hukuk olduğunu vurguladı. "Bizim hukuk karşısında boynumuz kıldan incedir, şeriatın kestiği parmak acımaz" diyen Erdoğan, "Aynı tutumu muhalefetten de bekleriz. Bizden hukuksuzluk karşısında kimse yumuşak bir tavır beklemesin. Demokrasiyi ortadan kaldırmaya, özgürlük adı altında başkalarının özgürlüklerini daraltmaya yönelenler bizden yumuşak tavır beklemesin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: "Siyasette yumuşama vurgusu"

Siyasette yumuşamanın uzun ömürlü olması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, "Milletimizin umutlarını artıran siyasette yumuşamanın bu sefer kelebek ömürlü olmamasını umut ediyoruz. Her konuda aynı şeyi düşünüp, aynı cümleleri kurmaz zorunda değiliz. Yöntemlerimiz farklı olabilir, yaşam biçimimiz, siyasetteki doğrularımız farklı olabilir ama hepimiz ülkemizin kalkınmasını istiyoruz" dedi.

Erdoğan: "Milletin birikmiş sorunlarının çözüm adresi olmaya devam edeceğiz"

Ekonominin büyüme rakamlarına da değinen Erdoğan, "Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 5.7 büyüdü. Böylelikle 15'inci kez ekonomimizde büyüme yaşandı. Enflasyon inşallah yılın ikinci yarısından itibaren iniş trendine girecek. Hayat pahalılığını körükleyen yeni düzenlemeyle elimiz daha da güçlenecek. Seçkinlerin, tuzu kuru olanların değil, milletin birikmiş sorunlarının çözüm adresi olmaya devam edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, siyasette yumuşama ve ülkenin birlik ve beraberliği üzerinde durarak, önemli mesajlar içeriyor.

Editör: Kader GÜL