Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sakarya'da düzenlediği mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmada, "31 Mart seçimleri geleceğimiz adına çok kritik." dedi. Muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Muhalefet öyle bir halde ki dünya yansa umurlarında değil. Türkiye’nin ikinci büyük partisi saç saça baş başa kavga ediyor." ifadelerini kullandı. Terörle mücadeleye vurgu yapan Erdoğan, "Teröristlerin senaryosunu yırtıp attık. KAAN savaş uçağına, çeşit çeşit füze sistemlerine sahip olmak bizim için beka meselesidir." şeklinde konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan Chp Kavgası Ve Sakarya Mitingi (1)

2024 Aşure Günü: Muharrem Ayının Manevi Anlamı 2024 Aşure Günü: Muharrem Ayının Manevi Anlamı

Sakarya'da Büyük İlgi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sakarya'da gerçekleşen mitinginde 60 bin kişinin bulunduğunu belirttiği meydanda, vatandaşlara seslenerek konuşmasına başladı. Erdoğan, Sakarya'nın önemine vurgu yaparak, "Sakarya geleceğimize güvenle bakmamızın teminatıdır. Milli mücadelede olduğu gibi 15 Temmuz’da da hainlere geçit vermeyen bu şehir Türkiye 100 yılının yükselen yıldızıdır." şeklinde konuştu. Sakarya'nın 31 Mart'ta AK Parti'yi güçlü şekilde destekleyeceğine inandığını ifade eden Erdoğan, Sakaryalılara teşekkürlerini sundu.

Muhalefetin Durumu

Erdoğan, muhalefeti sert bir dille eleştirerek, "Ülkenin ikinci büyük partisi işi gücü bırakmış, kendi içerisinde saç saça, baş başa kavga ediyor. Dün Türkiye’yi yönetecek cumhurbaşkanı adayı diye karşımıza çıkardıkları genel başkanı adaylarını çiğneyip geçtiler. Diğer isimlerin ise yarın ne olacakları belli değil." şeklinde konuştu. Muhalefetin yaptığı kongrelerin üzerindeki şaibeler ve kirli pazarlıklarla meşgul olduğunu belirten Erdoğan, "Dünya yansa, ülke batsa umurlarında değil. Kendi şahsi kariyerlerinden başka hiçbir şeyi gözleri görmüyor." dedi.

Türkiye'nin Geleceği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geleceği için önemli projelerden bahsederek, "Ülkeyi, Türkiye 100 yılı belediyeciliği ile dünyanın en üst ligine çıkarmak istiyoruz. Bugün sizlerin karşısına da aynı hissiyat ile çıktı. Sakarya’dan öyle bir ses verin ki; Marmara’dan, Karadeniz’e kadar duymayan kalmasın." dedi. Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi için 21 yıldır fark yarattıklarını belirten Erdoğan, savunma sanayi projelerine de vurgu yaparak, "Bu savunma sanayi projelerini hayata geçirmemiş olsaydık, bugün nasıl bir durumda olurduk düşünmek bile istemiyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sakarya'daki mitinginde yaptığı konuşma, Türkiye'nin iç ve dış politika gündemine dair önemli mesajlar içermektedir. Muhalefetin içinde bulunduğu durum ve AK Parti'nin gelecek projeleri konuşulan başlıca konular arasındadır. Erdoğan'ın vurguladığı beka meselesi ve Türkiye'nin savunma sanayi projelerine ilişkin açıklamaları da dikkat çekicidir.

Editör: Kader GÜL