Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile birlikte düzenlenen anlaşma imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu.

AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları

HEDEF: 5 MİLYAR DOLARLIK TİCARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Bugün, yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyi toplantısını başarıyla tamamladık. Ortaklığımızı derinleştirecek adımları görüştük ve somut öneriler üzerinde durduk. Birçok önemli anlaşmaya imza attık, bu da işbirliğimizin çeşitlenmesi için zemin hazırlıyor. Özbekistan’daki Türk yatırımlarının artmasından büyük memnuniyet duyuyoruz ve 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine en kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum.

Özbekistan ile ilişkilerimiz her geçen gün daha da ilerliyor. Dünyanın içinden geçtiği zorlu süreçte, bölgesel ve ulusal meseleleri değerlendirdik. Görüşmemizin ana gündem maddelerinden biri, İsrail'in insanlık dışı saldırılarıydı.

GAZZE’DEKİ KATLİAMLAR

Savaşın sona ermesi ve Gazzeli kardeşlerimize insani yardımların ulaştırılması için tüm gayretimizi gösteriyoruz. İsrail'e silah ve cephane desteği veren ülkeler bu suça ortak olmaktan vazgeçmelidir.

Gazze'deki zulüm durdurulmalıdır. Ateşkesin bir an önce sağlanması için uluslararası toplum harekete geçmelidir. Biz nasıl zor zamanlarında yanlarında olduysak, Özbek kardeşlerimiz de bizim zor günlerimizde yanımızda oldular. 6 Şubat depremleri sonrasında Özbekistan'ın gösterdiği dayanışmayı şükranla hatırlıyoruz. Özbekistan, arama kurtarma ekibi gönderdi ve 700 tona yakın yardım malzemesi sağladı.

Değerli kardeşim, Türkiye’nin yakın bir dostu olduğunu göreve geldiği andan itibaren attığı adımlarla göstermiştir. Bugün kendisine devlet nişanımızı tevcih edeceğiz.

Editör: Çetin KEYDAL