AK Parti'de Seçim Sonrası Değerlendirme ve Değişim Hazırlıkları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme ve atılacak adımlar ele alındı. Seçim sonuçlarının derinlemesine incelenmesi ve özeleştiri yapılması gerektiği vurgulandı.

Değişim Hazırlıkları ve Olağan Kongre Talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında partide değişim mesajı vererek, olağan kongre için hazırlıkların başlatılması talimatını verdi. Belde, ilçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından büyük kongreye eylül veya ekim gibi gidilmesi hedefleniyor.

Parti Yönetiminde Değişim ve MKYK Üyelerinde Güncelleme

Parti yönetiminde değişim, kongre öncesinde planlanmıyor. Ancak kongrelerde seçimde başarısız olan il yönetimlerinin değişmesi ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinde güncelleme gündemde.

İki Ayrı Kamp Planı

AK Parti'de, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla ayrı ayrı kamplar düzenlenmesi planlanıyor. Milletvekilleriyle yapılacak ilk kamp, mayıs ayında gerçekleştirilecek ve her milletvekili bölgesine ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini paylaşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni İsimlerle Yola Devam Edeceğiz" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni İsimlerle Yola Devam Edeceğiz"

Eski Belediye Başkanları ile Tecrübe Paylaşımı

Belediye başkanlarıyla gerçekleştirilecek ikinci kamp ise Haziran ayında planlanıyor. Bu kamp, Kızılcıhamam'da gerçekleştirilecek ve eski belediye başkanlarının yeni başkanlarla tecrübelerini paylaşmasına odaklanacak.

AK Parti, seçim sonuçlarını değerlendirerek, değişim ve yenilenme için adımlar atmaya hazırlanıyor. Olağan kongre süreci ve kamplar aracılığıyla hem parti içi iletişimi güçlendirmeyi hem de yeni stratejiler belirlemeyi amaçlıyor.