Erdoğan, depremin etkilerini ve depremzedelerin acılarını unutmadıklarını vurgulayarak, depremi siyasi istismar yapmak yerine depremzedelere hizmet etmek amacıyla çalıştıklarını ifade etmektedir. Ayrıca, Hatay'da kentsel dönüşüm projelerinin temelini atmaktan bahsetmektedir ve Hatay'daki konutlarla ilgili detaylı bilgiler sunmaktadır.

Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ana teması, depremin etkileriyle mücadele ve depremzedelere destek olma çabalarıdır. Ayrıca, Hatay'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinin önemine ve bu projelerin ilerleyişine dair bilgi sunulmuştur.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı ve bu önemli etkinlikte yaptığı konuşmasında depremin etkilerine ve depremzedelere yönelik hükümetin yaklaşımını açıkladı. Erdoğan, depremin üzerinden 209 gün geçmesine rağmen depremin yaralarının hala tazeliğini koruduğunu belirterek, hayatını kaybedenleri unutmadıklarını ve unutmayacaklarını ifade etti.

Depremin ilk günlerinden itibaren deprem bölgesinde yaşayan insanlara destek olma konusundaki hassasiyetlerini dile getiren Erdoğan, seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü veren bazı siyasi rakipleri eleştirdi. Bu sözlerini ve depremzedelerin ihtiyaçlarını unutanları hatırlattı. Kendilerinin ise depremzedelerin acılarını paylaşan, siyasi görüş ayrımı yapmadan 85 milyon vatandaşı kucaklayan bir yaklaşım benimseyerek Hatay ve diğer depremzedelerin yanında olduğunu söyledi.

Erdoğan, depremin yıkıcı etkilerini ve felaketin boyutlarını anlamak için sahadaki zorluklara rağmen devletin iradesi ve çabalarının büyük olduğunu vurguladı. Ekonomik güçlüğe rağmen bu tür felaketlerle başa çıkabilen ülkelerin sayısının sınırlı olduğunu ve Türkiye'nin bu zorluğun üstesinden gelmekte kararlı olduğunu belirtti.

Hatay'da 254 bin 195 konutun zarar gördüğünü ve şu anda 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere toplamda 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, bugün temellerini atmış oldukları projelerle Hatay'ın kent meydanı ve şehir merkezinin inşasına başladıklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında vatandaşlara hibe ve kredi desteği sunacaklarını ve vergi, harç, yapı denetim gibi masraflardan muafiyet sağlayacaklarını açıkladı.

Erdoğan, Hatay Havalimanı'nın projesinin tamamlandığını ve kısa süre içinde yapımına başlayacaklarını da belirterek, şehrin diğer projelerini de yakından takip ettiklerini vurguladı. Konuşmasını deprem şehitlerine Allah'tan rahmet dileyerek ve kalanlara sağlıklı ve huzurlu bir hayat dileğiyle sonlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuşması, deprem sonrası yaşananların ve kentsel dönüşüm projelerinin önemini vurgulayan bir mesaj taşımaktadır. Ayrıca, depremzedelere yönelik hükümetin ve devletin yaklaşımını açıklayarak, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi vermektedir.

Editör: Kader GÜL