Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği (ESBALDER) üyeleri, Bilecik'te gerçekleştirilen bir yarışmada devasa bir yayın balığıyla adından söz ettirdi.

Yarışma Detayları ve ESBALDER'in Katılımı

Bursa Millet Mahallesi Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği- Mcc-Der’in Bilecik Çerkeşli Göleti’nde düzenlediği 2023 Çerkeşli “Dance Of The Masters” yarışmasına, ESBALDER'in seçkin temsilcileri "ESBALDER Old City Carp" takımı adıyla katıldı. Bu önemli yarışma toplamda 7 gün sürdü.

Sebzelerin Endonezya Mutfağındaki Yeri Nedir? Sebzelerin Endonezya Mutfağındaki Yeri Nedir?

Şaşırtan Yayın Balığı Yakalaması

Yarışmanın dördüncü gününde, gece saatlerinde ESBALDER Old City Carp takımının oltalarına büyük bir yayın balığı takıldı. Yaklaşık 45 dakika süren zorlu bir mücadelenin ardından karaya çıkarılan balığın boyu 1 metre 68 santimetre ve ağırlığı ise tam 48 kilo 14 gram olarak kaydedildi. Bu büyük yakalamayla takım üyeleri, yarışmanın en dikkat çeken katılımcıları oldu.

Balığın Serbest Bırakılması ve Anın Ölümsüzleştirilmesi

Balıkçılar, bu dev yayın balığıyla hatıra fotoğrafı çektikten sonra onu tekrar doğal yaşam alanı olan Çerkeşli Gölete bıraktılar. Bu anlamlı hareket, doğaya ve balıkların korunmasına duydukları saygıyı gösterdi.

ESBALDER Başkanından Açıklama

Konuya ilişkin açıklamada bulunan ESBALDER Dernek Başkanı Tamer Takıl, takımının bu büyük başarısından dolayı duyduğu gururu ifade etti. Başkan, yarışmada şehirlerini ve derneklerini temsil eden ESBALDER Old City Carp takımını kutlayarak, başarılarının devamını diledi.