Yarın okullar tatil mi?

Ergenlik Dönemindeki Çocuklarda Eğitim ve Akademik Başarı Ergenlik Dönemindeki Çocuklarda Eğitim ve Akademik Başarı

4 Aralık 2023 Pazartesi günü Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Tekirdağ, Sakarya ve Balıkesir'de hissedildi. Depremden dolayı sadece Yalova'nın Armutlu ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün (4 Aralık Pazartesi) ara verildi.

Diğer il ve ilçelerde okullar yarın (5 Aralık Salı) normal şekilde eğitime devam edecek.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Marmara Denizi Gemlik açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Depremden etkilenen bölgelerde okulların tatil edilmesi kararı, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini sağlamak için alınan bir önlemdir. Deprem sonrası oluşan hasar ve riskler, okulların eğitime uygun olup olmadığını belirlemek için değerlendirilir. Depremde okul binalarında herhangi bir hasar meydana gelirse, eğitime ara verilmesi gerekir. Ayrıca, deprem sonrası oluşabilecek panik ve kargaşanın önüne geçmek için de okullar tatil edilebilir.

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki depremde, okul binalarında herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Ancak, deprem sonrası oluşan panik ve kargaşa nedeniyle eğitime ara verilmesi kararı alınmıştır. Armutlu ilçesindeki okullar, 5 Aralık Salı günü normal şekilde eğitime başlayacaktır.

Diğer il ve ilçelerde depremden dolayı herhangi bir olumsuz durum yaşanmamıştır. Bu nedenle, bu il ve ilçelerde okullar yarın (5 Aralık Salı) normal şekilde eğitime devam edecek.

Editör: Kader GÜL