Eklem ağrısı, kas ağrıları, adet sancıları ve diğer ağrılar için oldukça etkili bir ilaçtır. Dolorex ağrı kesici adet ağrısı keser mi? sorusunu ise adet sancıları için bu ilacı kullanan kadınlar sormaktadır. Çünkü adet sancılarının yüksek olduğu zamanlarda en çok tercih edilen ağrı kesicilerdendir. Ancak bazı durumlarda çeşitli yan etkiler görülebilmektedir.

Dolorex Hangi Durumlarda Kullanılır?

Dolorex ağrı kesicinin kullanıldığı birçok durum vardır. Özellikle eklem ağrıları, sırt, boyun, göğüs kafesi gibi bölgelerde görülen ağrılarda tercih edilir. Bazı ameliyatlar sonrasında da kullanılır. Kas ağrılarının yanı sıra adet ağrılarında da kullanılmaktadır.

Dolorex Hangi Durumlarda Kullanılmaz?

Her ilacın kullanılmayacağı durumları olduğu gibi Dolorex ağrı kesicide bazı durumlarda kullanılmamalıdır. Kullandığınız başka bir ağrı kesici sonrasında Dolorex kullanmayın. İlacın içerisindeki etken maddelere alerjiniz varsa kullanmayın. Bu tarz durumlarda özellikle deride döküntü, kaşınma gibi etkiler görülür.

Kalp ameliyatı olacak kişiler ve olmuş kişiler bu ağrı kesicisini kullanmamalıdır. Mide rahatsızlığı olan, ülser hastalığı olan, kap yetmezliği, dışkıda kanama olduğun, hamileliğin özellikle son üç ayında ve özellikle emziren kadınların kullanmaması gerekir.

Portakallı Kurabiye Tarifleri Portakallı Kurabiye Tarifleri

Dolorex Adet Ağrısına İyi Gelir mi?

Kadınların adet sancılarında ilaç kullanmaları çoğu zaman tavsiye edilmez. Ancak bazı durumlarda ağrıların şiddetlenmesi ile ağrı kesici kullanmak gerekir. Dolorex adet sancılarına karşı etkilerine prospektüste dahi yer vermiştir.

Dolorex Regl Ağrısına İyi Gelir mi?

İlacı kullanan bazı kişilerden adette kesilme şikayetleri alındığı gibi adet kanamalarının arttığı yönünde de şikayetler oluşabilmektedir. Dolorex ağrı kesici ilacında hormon içerikli bileşenler bulunmamaktadır. Bu nedenle de adetlerde hormon değişiminden dolayı kanamada artma veya kesilme etkisi görülmemesi gerekir. Ancak ilaç kaslarda gevşemeye neden olduğu için kullanan kadınlarda adet kanamalarında artış görülebilir.

Dolorex Kaç Dakikada Etkisini Gösterir?

Adet sancısı çeken kadınların en çok merak ettikleri sorulardan biri Dolorex kaç dakikada etki ettiğidir. İlaç kullanımdan sonra 10 dakika ile 30 dakika arasında etki etmesi gerekir.

Dolorex Ağrı Kesicinin Yan Etkileri

İlacı kullananların %10’luk kesiminde bağ ağrısı, sersemlik hissi, kusma, bulantı, gaz, iştahta kayıp, karın ağrısı ve deri dökülmesi görülebilir. Yaşanılan bu tarz yan etkilerde kesinlikle doktor ile iletişime geçilmelidir. Gerek görüldüğünde ilaç bıraktırılır veya yerine aynı özelliklere sahip başka bir ilaç verilebilir.

Editör: Kader GÜL