Düzce'de siyah pirinç üretimi, çiftçiler arasında giderek popülerlik kazanıyor.

Projeler ve Yatırımlarla Büyüyor

Geçtiğimiz yıllarda başlatılan projeler sayesinde siyah pirinç üretimi arttı. Deneme amaçlı olarak 3 yıl önce 5 dönüm araziye ekilen siyah pirinç, her yıl katlanarak büyüdü. Bu yıl ise üretim alanı genişletilerek, siyah pirinç markalaşma yolunda hızla ilerliyor.

Siyah Pirinç, Sağlık ve Ekonomi Açısından Avantaj Sağlıyor

Siyah pirinç, demir, lif ve mineraller açısından zengin bir kaynak olmasıyla biliniyor. Çilimli ilçesinde üretilen siyah pirincin markalaşması hedefleniyor. Geçen yıl 120 dönüm arazide ekilen ve çiftçilerin beğenisini kazanan siyah pirinç, bu yıl 360 dönümlük alana ekilecek.

Çiftçilerin Memnuniyeti Artıyor

Çiftçi Necmettin Kavak, siyah pirinç ile geçen sene tanıştıklarında verimlerinden memnun kaldıklarını belirtiyor. Geçen yıla göre ekimlerini 3 kat artırdıklarını ifade eden Kavak, gelecek yıllarda üretimi daha da artırmanın planlarını yapıyor.

Sağlıklı Beslenme ve Saç Sağlığı Sağlıklı Beslenme ve Saç Sağlığı

Düzce'de siyah pirinç üretiminin artmasıyla birlikte, bölge ekonomisine de olumlu katkılar sağlanması bekleniyor. Hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan avantajlı olan siyah pirinç, çiftçilerin tercihi olmaya devam ediyor.

Editör: Kader GÜL