Amasya'da Salyangoz Skandalı: İdari Soruşturma Başlatılıyor

Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün akşam servis edilen yemeklerde ortaya çıkan 'salyangoz' iddiası, sağlık otoritelerini harekete geçirdi. İl Sağlık Müdürlüğü, söz konusu iddiayla ilgili detaylı bir inceleme başlatma kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Suikast Girişimine Sert Tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Suikast Girişimine Sert Tepki

Personel ve Hastalar Arasında Yemek Korkusu

Hastanede çalışan ve hastaneye başvuranlar arasında dolaşan söylentiye göre, dün akşam servis edilen yemeklerde salyangoz bulunduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Çalışanın Şikayeti ve Sosyal Medyada Patlama

Olayın ortaya çıkmasında etkili olan faktör, bir çalışanın iddia üzerine yemek kazanından çıkan salyangozu fotoğraflayarak sendika yöneticilerine ulaştırması oldu. Türk Sağlık-Sen Amasya Şubesi, skandalı sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Sağlık Müdüründen Açıklama: İdari İşlemler Başlatılacak

Bu gelişmelerin ardından Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, konuya dair yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Gerekli soruşturma yapılıp sonucunda kusuru ve ihmali olanlara gerekli cezai işlemler yapılacaktır. Adli ve idari tüm soruşturmalar yapılacak ve gerekli önlemler alınacaktır" ifadelerine yer verdi.

Editör: Kader GÜL