Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX firması, Türkçe bilen Starlink temsilcileri arıyor ve aylık maaşın 120 bin TL olduğu bilgisi ortaya çıktı. SpaceX, dünyanın birçok yerinde uydu interneti ağı olan Starlink hizmetini sunuyor ve 2024 yılında Türkiye'de bu hizmetin sunulabileceği düşünülüyor. Starlink'in resmi internet sitesinde Türkiye için uydu internetinin "Yakında gelecek" olarak tanımlandığını gösteriyor.

SpaceX firması, Türkiye'de uydu interneti altyapısını sağlamak amacıyla iş ilanları yayınladı ve Türkçe ve İngilizce bilen personel arayışına girdi. İş ilanında günlük ücretler de belirtilmiş:

Müşteri Destek Görevlisi - Seviye 1: Saatlik 22.00 dolar, 10 saatlik çalışmada günlük 220 dolar.
Müşteri Destek Sorumlusu - Seviye 2: Saatlik 24.50 dolar, 10 saatlik çalışmada günlük 245 dolar.
Başvuranların aranan niteliklere sahip olmaları gerekiyor:

Lise diploması veya denklik belgesi.
Müşteri destek pozisyonunda 1 yıldan fazla deneyim.
İyi derecede İngilizce ve Türkçe bilme yeteneği.
Tatillerde çalışmaya müsait olma.
Hawthorne, CA (California / ABD) bölgesinde yaşama gerekliliği (uzaktan çalışma imkanı yok).
Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk'ı Türkiye'de Starlink hizmetinin başlatılması konusunda ağırlamış ve bu hizmetin Türkiye'de sunulması isteğini dile getirmişti.

ş ilanlarına göre aylık maaş 120 bin TL, günlük ücretler ise müşteri temsilcisi pozisyonlarına göre değişiyor. Başvuru için lise diploması, deneyim, iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilme yeteneği gerekiyor. Ayrıca, çalışanlar tatillerde çalışmaya müsait olmalı ve California'da yaşamalı. SpaceX'in Türkiye'de Starlink hizmeti sunma planları, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elon Musk ile görüşmesiyle gündeme gelmişti.

Editör: Egemen KEYDAL