Emekli Zammı Belirleniyor: 2024 Ocak'ta SSK ve Bağ-Kur Maaşları Ne Kadar Artacak?

Emekli zammı, her yıl olduğu gibi 2024'te de heyecanla bekleniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emekli maaşları, enflasyon rakamları doğrultusunda belirlenecek. Peki, en düşük emekli maaşı kaç TL'ye çıkacak? İşte detaylar!

Emekli Zammı Tahminleri ve Enflasyon Etkisi

Emekli zammının belirlenmesinde en önemli etken, enflasyon rakamlarıdır. 5 aylık enflasyon farkı sonuçlarını değerlendirmek için geri sayım başladı. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklanacak ve 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Bu veriler ışığında emekli maaşı zammı tahminleri yapılacak. SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı, bu tahminlere göre ne kadar artacak?

Uzman Tahminleri: Emekli Maaşlarında Yapısal Düzenleme

Enflasyonist baskılardan en fazla etkilenen emekli kesimi için 7500 TL olan en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL seviyesine çıkması bekleniyor. Bayram, kök maaşların da en düşük emekli maaşına eşitlenmesini öneriyor ve gelecek zamdan tam anlamıyla yararlanmak için bu düzenlemeye ihtiyaç olduğunu vurguluyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Muhammet Bayram'a göre en düşük emekli maaşları, 12 bin 500 TL seviyesine çıkacak. Ancak, bu artışın kademeli olarak gerçekleşmesini beklememek gerektiğini söylüyor. Sıkı bir para ve maliye politikası uygulandığını belirten Bayram, enflasyon farkı kadar bir artışın yapılacağını düşünüyor.

Banka Faizi ve Vadeli Mevduat Hesabı Açma Banka Faizi ve Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Emekli Enflasyon Farkı: Rakamlar Ne Diyor?

Son açıklanan kasım ayı enflasyon rakamlarına göre, yıllık enflasyon yüzde 61.9, 5 aylık enflasyon ise yüzde 33.65 olarak gerçekleşti. Bu veriler, emekli maaşlarına yansıyacak olan enflasyon farkını belirlemekte etkili olacak.

Editör: Kader GÜL