Banka Faizi ve Vadeli Mevduat Hesabı Açma Banka Faizi ve Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Bu zam sayesinde, yaklaşık 13 buçuk milyon emeklinin aylığı en az 10 bin TL seviyesine getirilecek. Meclis onayından geçen ek zam ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın belirleyeceği takvim dahilinde, emekli maaşı fark ödemeleri emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

MHP'den Meclis'te İntibak Yasası Sesleri Yükseliyor!

Gelişmelerin ardından Milliyetçi Hareket Partisi MHP, Meclis'te İntibak Yasası sesleri yükseltti. Bu süreçte, en düşük emekli aylığı olan 10 bin TL'nin yeterli bulunmaması ve seçim öncesi dönemde emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacağı iddiaları gündeme geldi.

Gazeteci Fatih Portakal'dan Açıklama: "Bence Böyle Bir Şey Konuşuluyor"

Gazeteci Fatih Portakal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bence böyle bir şey konuşuluyor" ifadesini kullandı. Emekliye yapılacak zamın, asgari ücretli, memur ve memur emeklisi kesimlerini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Ancak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması, Portakal'a göre denge bozukluğuna yol açabilir. "10 bin lira ile nasıl geçinecekler?" sorusunu sordu.

Yatırım Analisti Mert Başaran'dan İddialı Tahmin: Ek Zamlar Mart'ta Gelebilir!

Yatırım Analisti Mert Başaran ise seçim anketlerine dikkat çekerek, "İddia ediyorum seçim anketleri 1-2 puan farkla çıkarsa Mart'ta ek zamların geleceğini düşünüyorum" dedi. Bu tahminiyle dikkat çeken Başaran, ek zamların seçim sonuçlarına bağlı olarak Mart ayında gerçekleşebileceğine işaret etti.Emekliye 4 Bin Tl Seyyanen Zam İddiasından Sonra Bir De Tarihi Duyurdular! (1)

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Yüzde 49,25 Zam Ne Zaman Yansıyacak?

Yaklaşık 13 buçuk milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisini etkileyecek olan ek zam düzenlemesinde son adım Resmi Gazete'nin yayımlanmasıyla atılacak. SSK emeklilerinin yüzde 37,57 zamlı maaşları 17 Ocak itibarıyla ödenmeye başlandı. Bağ-kur emeklilerinin maaş ödemeleri de devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Aylık farklar yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatacak" açıklamasını yaptı.

Editör: Kader GÜL