İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında adı geçen ve haklarında soruşturma başlatılan üç üst düzey emniyet mensubuyla ilgili sessizliğini bozdu. Yerlikaya, "Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz" dedi.

Güncel Durum

Emniyet teşkilatında yaşanan kriz, ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevden uzaklaştırılan üst düzey emniyet mensuplarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya'dan Açıklama

Sosyal medya hesabı "X" üzerinden yaptığı açıklamada, hükümete yönelik oyunların bozulacağını vurgulayan Yerlikaya, suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele vereceklerini belirtti. "Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz" diyen Yerlikaya, bu konuda mülkiye müfettişlerinin de rapor hazırladığını ifade etti.

Ankara Emniyeti'nde Ayhan Bora Kaplan Krizi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik iddialar nedeniyle 3 emniyet görevlisi hakkında soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun hazırlayacağı raporun ardından bu kişiler hakkında adli işlemlerin yürütüleceği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı da 9 Mayıs'ta başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı'nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Ayhan Bora Kaplan Davası

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasına ilişkin Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Kaplan hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile hapis cezası isteniyor. Suç örgütünün kurucusu ve yöneticisinin "Ayhan" kod adlı sanık Bora Kaplan, diğer yöneticilerin ise sanıklar Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik olduğu bildiriliyor.

Pazaryeri'nde Otomobil Kazası: 4 Yaşındaki Çocuk Gölette Can Verdi Pazaryeri'nde Otomobil Kazası: 4 Yaşındaki Çocuk Gölette Can Verdi

Ankara’da “Kaplan grubu” olarak bilinen ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın ticari geçmişi ve suç örgütündeki rolü mahkeme dosyasına yansıdı. Kaplan'ın 15 yıl içerisinde büyük bir ticari başarı elde ettiği ve suç örgütünü yönettiği iddia ediliyor.

Bu gelişmelerin ardından Ankara Emniyeti'nde yaşanan kriz, ülke genelinde endişe ve tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Editör: Kader GÜL