Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlık ettiği Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdiği bildirildi.

Kurul tarafından yapılan açıklamada, tek haneli enflasyonla ilgili vurgu yapılarak aşağıdaki ifadelere yer verildi: 

Fiyat stabilitesini sağlamak, devam eden en önemli önceliğimizdir. Fiyatlama davranışlarındaki olumsuz etkilerin kontrol altına alınması ve beklentilerin düzeltilmesi için para politikası sıkılaştırması yapılacak ve enflasyonun mümkün olan en kısa sürede düşmesi ve orta vadede tek haneli seviyelere inmesi hedeflenmektedir. 

Fiyat istikrarını korumanın yanı sıra, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı öncelikli hale getiren politikalarımız çerçevesinde etkili ve kararlı adımlar atmaya devam edilecektir. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Vedat Işıkhan, Alparslan Bayraktar, Mehmet Şimşek, Mehmet Fatih Kacır, İbrahim Yumaklı, İbrahim Şenel, Hafize Gaye Erkan, İbrahim Ömer Gönül gibi yetkililer, Abdullah Güler ve Efkan Ala gibi parti üyeleriyle birlikte çeşitli kurumların temsilcileri de katıldı. 

Toplantıda Hangi Konular Görüşüldü?

EKK açıklamasına göre toplantıda tartışılan meseleler şunlardır:

Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı Altın Fiyatlarında Yeni Rekor! Gram Altın 2580 TL'yi Aştı

·       
 Toplantıda başlangıçta OVP (2024-2026) çalışmalarında şu ana kadar ulaşılan durum ve Programda yer alacak makroekonomik tahminler ile öncelikli yapısal reform alanları ele alındı. 

·        OVP, rekabet gücünü ve üretimdeki verimliliği artırmayı ve ekonominin potansiyelini geliştirmeyi hedefleyen, üç temel dayanağı olan para politikası, maliye politikası ve yapısal reform ile yapısal dönüşüm sağlamayı amaçlamaktadır. 

·        Son zamanlarda altın ithalatındaki gelişmeler ve ihracatçıların beklentileri dikkate alınarak alınan önlemler, cari açığı önemli ölçüde etkilemiştir. 

·        Dış ticarette önemli bir husus olan enerji konusu, genel bir perspektiften değerlendirildi. 

·        Enerji sektöründeki dışa bağımlılığımızı azaltacak ve enerji arz güvenliğimizi sağlamak için oluşturulan ayrıntılı yol haritası, Kurul üyeleriyle tartışıldı. 

·        Ek olarak, emisyon ticaret sisteminin uluslararası standartlara ve AB politikalarına uyumlu olarak geliştirilmesi için çalışmaların hızlandırılması kararı verildi.