Vatandaşları Çileden Çıkaran Araçlar Trafikten Men Ediliyor Vatandaşları Çileden Çıkaran Araçlar Trafikten Men Ediliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı, Engelli Bireyler ve Ailelerine Nefes Aldırıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarına dokunan çeşitli aktivitelerle dolu bir merkez haline geldi. Haftanın 5 günü düzenlenen etkinlikler, bocce, körling, dekoratif el sanatları, drama, halk dansları ve beden eğitimi gibi farklı alanlarda dersleri içermektedir.

Engelsiz Yaşam Parkı Sorumlusu ve aynı zamanda nefes koçluğu yapan Betül Demir, burada düzenledikleri nefes seanslarının özel bireylerin aileleri ile birlikte gerçekleştirildiğini belirtiyor. Demir, diyafram nefesinin yaşam kalitesini artıran en doğru nefes tekniklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Nefes seansları, kan oksijenlenmesini artırarak bedeni daha sağlıklı kılmanın yanı sıra, stres, kaygı ve öfke gibi negatif enerjilerle daha sakin bir şekilde başa çıkma konusunda da yardımcı oluyor" diyor.

Nefes seanslarına katılan ailelerden olumlu geri dönüşler alındığını belirten Demir, programın yaklaşık 1,5 yıldır devam ettiğini ve her ayın başında güncellendiklerini ifade ediyor. Ayrıca, dışarıdan katılım isteyen bireylere de kapılarının açık olduğunu söylüyor.

Etkinliklerden Memnun Anne ve Babalar

Programa katılan ailelerden Zübeyde Yılmaz, çocuklarının keyifli zaman geçirdiği bu etkinlikte kendilerinin de nefes egzersizleriyle rahatladığını ifade ediyor. Yılmaz, "Çocuklarımız burada eğlenirken, biz de bu etkinlikten faydalanıyoruz. Nefes egzersizi bana çok iyi geliyor ve rahatlatıyor. Güzel bir arkadaş ortamında burada toplanıyoruz. Ayrıca kursun ücretsiz olması da çok güzel. Büyükşehir belediyesi çok güzel işler yapıyor" diyor.

Berrin Tulumbacı ise kızının ders alırken kendisinin de veliler için düzenlenen etkinliklere katıldığını belirtiyor. Tulumbacı, "Bu aktiviteler ruhumuzu dinlendiriyor. Burası artık bizim evimiz oldu. Buradaki yetkililer ve öğretmenler, herhangi bir sıkıntımızda yanımızdalar. 6 ay önce yaşadığım sorunumu, burada aldığım meditasyonla atlattım. Bundan daha güzel ne olabilir? Vahap Başkanımıza teşekkür ediyorum" diyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Engelsiz Yaşam Parkı, sadece engelli bireyler için değil, aynı zamanda aileleri için de bir destek merkezi olma özelliği taşıyor. Her geçen gün artan katılımcı sayısı, parkın başarılı ve anlamlı bir sosyal hizmet sunma çabasının bir yansıması olarak görülüyor.

Editör: Çetin KEYDAL