Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı için kredi ve burs miktarlarını açıkladı. Lisans öğrencilerinin burs miktarı bin 250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencilerinin burs miktarı 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencilerinin burs miktarı ise 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkarıldı.

Ayrıca, kredi almış öğrencilerin geri ödemelerindeki TEFE-TÜFE oranını silerek sadece anaparanın ödemesini temin ettiklerini belirtti. Bu şekilde 3,3 milyon öğrencinin toplam 27 milyar liralık borcunu sildiklerini ifade etti.

Erdoğan, ayrıca emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira tutarında ödeme yapılacağını ve bu sürecin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Bu ödemelerin emekli, kamu görevlisi veya ücretli çalışan fark etmeksizin yapılacağını vurguladı.

Deprem bölgesindeki KOBİ'ler için KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi paketinin devreye alındığını duyurdu. Dünya Bankası işbirliğiyle işletmelere 200 bin ila 750 bin lira arasında faizsiz kredi sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, enflasyonla mücadele kapsamında çeşitli kampanyaların düzenlendiğini ve iş dünyasının da bu mücadeleye dahil edildiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'e Geliyor! Milli Eğitim Bakanı Tekin: Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'e Geliyor!

Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin tesliminin planlandığını belirtti.