AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ekonomi ve Güvenlik Konularında Önemli Açıklamalar AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ekonomi ve Güvenlik Konularında Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü etkinliği için gönderdiği video mesajında, "Son dönemde bölgemizde yaşanan savaş ve çatışmaların gıda krizini derinleştirdiğini görüyoruz. Birleşmiş Milletler ile başlattığımız Karadeniz girişimi sayesinde dünya piyasalarına 33 milyon ton tahıl ürünü sevk ederek küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçtik" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle düzenlenen 2023 Dünya Gıda Günü Ana Etkinliği'ne video mesaj gönderdi.Erdoğan, Karadeniz Girişimi ile Küresel Açlık Tehlikesine Dur Dedi (1)Erdoğan, "2030'da Sıfır Açlık" hedefinden giderek uzaklaşıldığını ifade ederek, dünya genelinde her 9 kişiden birinin açlıkla mücadele ettiğini belirtti. Dünya genelinde yıllık olarak 4 ila 5 milyar ton gıda üretildiğini, ancak bu miktarın günümüz nüfusuna yetmediğini vurguladı. Her saniyede üretilen 127 ton gıdanın 21 tonunun israf olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu miktardaki gıdanın 735 milyon aç insanı 4 kez doyurabileceğini söyledi.

Ayrıca Erdoğan, suyun hayati önemini vurgulayarak, su kaynaklarının korunmasının vatanın korunmasıyla eşdeğer olduğunu belirtti. Su stresi yaşayan bir ülke olarak suyu verimli şekilde kullanmaya çalıştıklarını ve tasarruflu davranılması gerektiğini ifade etti.

2023 Dünya Gıda Günü'nün başarılı geçmesini dileyerek, herkese sevgi ve saygılarını iletti.

Editör: Kader GÜL