Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ağır sözlerle eleştirdi. Erdoğan, Netanyahu'nun Gazze'deki eylemleri sebebiyle "Gazze kasabı" olarak tarihe geçtiğini iddia etti.

Gazze'de Yaşanan İnsanlık Dramı

Erdoğan, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşananları "insanlık tarihinin en kalleş saldırıları" olarak nitelendirdi. Cami, okul ve kampların hedef alındığını, hunharca katliamların gerçekleştiğini belirtti.

Şehit Sayısının Ağırlığı

Cumhurbaşkanı, İsrail saldırılarında 16 bin kişinin, bunların yüzde 70'ten fazlasının kadın ve çocuk olduğunu söyleyerek, saldırıların vahşetini vurguladı.

Netanyahu'ya Destek Verenlere Kınama

Erdoğan, Netanyahu'ya destek veren ülkelerin de bu "utanç lekesini" taşıdığını belirtti ve bu lekenin tarihten silinmeyeceğini ifade etti.

Batılı Ülkelerin Tepkisizliği ve Hesap Sorulması

Erdoğan, birkaç ülke hariç, batılı ülkelerin tepkisiz kaldığını eleştirdi ve bu ülkelerin hesap vermesi için tüm yolların denenmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Suikast Girişimine Sert Tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a Suikast Girişimine Sert Tepki

Cumhurbaşkanı, Cuma günü başlayan esir takaslarını ve insani arayışları olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Erdoğan, Gazze'ye ulaşan yardımların memnuniyet verici olduğunu belirtti ancak bu yardımların ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti.

İsrail'in Netanyahu'nun eylemleriyle köşeye sıkıştığını ve bu durumun Yahudilerin güvenliğini tehlikeye attığını, antisemitizmi körüklediğini belirten Erdoğan, ayrıca dünya genelinde İslam düşmanlığının yükseldiğini vurguladı.

Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i yakanlara gösterilen müsamahakar tavrın iyi niyetli olmadığını ve bugünlerde bir Müslüman sorununun icat edilmeye çalışıldığını söyledi.